Elevii care au absolvit clasa a XII -a au sustinut miercuri, 1 iulie, a doua proba scrisa, cea obligatorie a profilului, in examenul de Bacalaureat. Candidatii care au terminat profiul real au dat teza la Matematica, iar cei de la profil uman, la Istorie.

„In intreg judetul Bacau, s-au inscris la aceasta proba 4.389 de absolventi de liceu. 152 dintre ei nu s-au prezentat. In schimb, nu s-a inregistrat nicio eliminare pe motiv de frauda”, a precizat prof. Doina Marinov, inspector scolar. Candidatii au intrat in salile de examen la ora 9.00, iar testarea a durat trei ore.

Subiectele au fost diferentiate, in functie de specializarea absolvita in liceu. La Matematica (profil matematica-informatica si profil tehnologic) absolventii au avut de rezolvat trei subiecte:o matrice, o functie si legi de compozitie. La Istorie, candidatii au avut de analizat la primele doua subiecte un text la prima vedere despre comunism, dar si un altul despre Primul Razboi Mondial, iar la al treilea au avut de elaborat un eseu despre autonomiile locale din Evul Mediu. Toate subiectele au fost obligatorii, s-au acordat 10 puncte din oficiu, iar restul de 90 de puncte a fost impartit la trei, pe fiecare cerinta (30 puncte / subiect).

PUBLICITATE

Ultima proba scrisa din aceasta sesiune a examenului de bacalaureat – proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, se va desfasura vineri, 3 iulie, proba la care, in judetul Bacau, s-au inscris 4.428 de candidati. Prima afisare a rezultatelor va avea loc luni, 6 iulie, iar afisarea rezultatelor finale are ca termen limita data de 10 iulie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ