S-a terminat Bac-ul. Candidatii inscrisi la acest examen, absolventii de liceu, au sustinut astazi, 3 iulie, ultima proba a bacalaureatului – proba scrisa, la alegere, in functie de profilul absolvit si specializarea din anii de studii.

Elevii care au terminat Realul au avut de ales intre Fizica, Chimie, Informatica si Biologie, iar cei de la Uman – intre Geografie, Economie, Sociologie, Filosofie, Psihologie, Logica si argumentare.

In judetul Bacau s-au inscris la aceasta proba 4.429 de candidati. Au fost efectiv prezenti 4.290 dintre ei, iar 130 au absentat. Nu s-a inregistrat nicio eliminare pentru frauda sau tentativa de frauda.

Emotii mari vor fi luni, cand, conform calendarului de organizare a examenului, se afiseaza primele rezultate, desi acestea sunt asteptate inca de duminica dupa amiaza, asa cum s-a intamplat si in anii trecuti. Insa, in premiera, in acest an lucrarile vor fi corectate in alte judete, tocmai de aceea reprezentatii Inspectoratului Scolar cred ca primele note vor fi cunoscute tot pe 6 iulie.

Pentru a fi declarat admis, candidatul de la Bac trebuie sa se prezinte la toate probele (orale si scrise), sa ia cel putin nota 5 (cinci) la disciplinele scrise si sa obtina cel putin media generala finala 6 (sase).

Vom reveni cu detalii, in momentul in care apar rezultatele.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ