Ziua tanchiştilor este marcată, anual, la 1 august. Sărbătoarea a fost instituită la 1 august 1919, prin ordin al regelui Ferdinand I, avându-se în vedere faptul că la garnizoana militară din Mihai Bravu (judeţul Giurgiu) s-a înfiinţat un batalion de ‘care de asalt’, act ce a marcat apariţia armei tancuri în Armata României.

Intuind avantajele oferite de carele de luptă, conducătorii armatei române au desfăşurat o campanie stăruitoare pe lângă factorii de decizie politică, în scopul introducerii şi integrării acestora în structurile trupelor de uscat. Într-un timp relativ scurt, cu preţul unor mari eforturi materiale, s-au înfiinţat subunităţi şi mari unităţi de tancuri.

Arma tancuri şi-a dovedit rapid utilitatea şi competitivitatea şi a contribuit, hotărâtor, la accelerarea acţiunilor de luptă. Prin mobilitate, putere de izbire şi de foc şi o eficientă protecţie a echipajelor, tancurile au justificat întrebuinţarea lor preponderentă în acţiunile ofensive. România a fost printre primele ţări din Europa şi chiar din lume care şi-a înzestrat armata cu acest tip de armament. AGERPRES


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ