Ziua de 17 martie are o însemnătate particulară pentru irlandezi. Este una din cele mai importante zile din an, căci atunci îl sărbătoresc pe Sf. Patrick.

La origini o sărbătoare catolică, în zilele noastre această festivitate e mai degrabă dedicată întregii culturi irlandeze și este sărbătorită cu fast atât în Irlanda și Marea Britanie, cât și în Statele Unite, ȋn comunităţile mari de irlandezi.

Anul acesta, elevii Colegiului Naţional “Ferdinand I” de la clasele I – B si a V-a B au aflat ȋn cadrul orelor de limba engleză despre această sărbătoare, s-au familiarizat cu tradiţiile, simbolurile şi legendele irlandeze şi au cântat melodii celebre din folclorul irlandez.

PUBLICITATE

Activitatea s-a desfăşurat ȋn cadrul protocolului de colaborare dintre Colegiul “Ferdinand I” şi Centrul de Informare “Europe Direct” Bacău şi a fost coordonată de prof. Nicoleta Nistor, cu sprijinul prof. Liliana Puiu şi prof. inv. primar Margareta Vătămănescu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. orice rahat din strainatate se sarbatoreste si la Bacau….cati din elevii aia stiu cand e Sf Vasile sau Mihail si Gavril…Constantin si Elena…???!

  2. Tare repede mai copiem obiceiurile altor tari (popoare). Oare si irlandezii, englezii si americanii au asimilat sarbatoarea poporului nostru spre exemplu ziua Sfântul Andrei tot cu o asa deschidere si usurinta sau nici nu-i intereseaza?

LĂSAȚI UN MESAJ