20 aprilie 2024
ActualitateZiua Internațională de conștientizare a autismului

Ziua Internațională de conștientizare a autismului

“De regulă repetiția susține învățarea, dar în autism recompensa și motivația sunt cheia ? Recompensarea este un concept folosit masiv în recuperarea copiilor cu autism “

Tulburarile de spectru autist (autism) reprezintă o tulburare a dezvoltării ce se manifestă în pricipal prin deficit la nivelul abilităţilor de interacţiune socială reciprocă, de comunicare şi de comportament. Manifestările clinice variază atât de la copil la copil cât şi la acelaşi copil în timp.

CSEI Nr 2 Comăneşti şcolarizează un număr de 61 elevi cu T.S.A. din totalul de 197 elevi. Scopul activităţilor desfăşurate în cadrul şcolii vizează atingerea propriului potenţial de dezvoltare al elevilor cu T.S.A., prin crearea unor medii de învăţare şi predare eficiente ce au la bază activităţi funcţionale.



La CȘEI Nr. 2 Comănești s-au desfășurat o serie de activități care au marcat data de 2 aprilie Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. Prin activitățile practice, artistice și recreative s-a urmărit recompensarea copiilor cu autism de către prieteni inimoși și darnici de la școlile partenere în diferite proiecte educaționale.

Activitățile extracurriculare sunt o punte de legătură în societate, punându-se în valoare viața socială a tuturor copiilor, astfel integrarea copiilor cu autism, nemaifiind o problemă.

Obiectivele proiectelor în general au fost de a integra copiii cu autism în societate, prin activități sportive, artistice și terapeutice. În toate activitățile desfășurate alături de cadrele didactice, voluntari și copii, au fost fost implicați și părinții acestora. Amintim aici cele mai relevante proiecte educaționale care au avut impact pozitiv asupra tuturor copiilor, dar în mod special, asupra copiilor diagnosticați cu TSA.

“Integrarea copiilor cu nevoi speciale in societate”, proiect finantat de Consiliul Județen Bacău; Proiectul Național Caravana Isteților -Știu mă informez sunt cel mai bun – proiect pe teme rutiere, Proiectele Educaționale “Școlărei fără ghiozdane”, “O lume corectă, lipsită de violență”.

Coordonatorii activităților din partea CȘEI Nr. 2 Comănești au fost dir. prof. Acsente Teddi Constantin, dir adj. Stamate Iuliana, prof. Ardeleanu Oana. prof. Taras Cristina, prof. Pădurariu Andreea, prof. Banu Liliana, prof. Volmer Ștefania, prof. Hanu Irina și prof. Cozma Ioana.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri