Joi, 21 mai 2015, poporul roman a comemorat Ziua Eroilor. Anul acesta, aceasta coincide cu Ziua Inaltarii Domnului si Ziua Sfintilor Constantin si Elena. Este o zi cu tripla semnificatie sacra, un moment de omagiu adus eroilor nostri, care s-au jertfit pe campurile de lupta, la Revolutia din 1989, in lagare si in inchisori pentru apararea patriei, a credintei, pentru intregirea neamului, libertatea si demnitatea poporului roman.

Ziua Eroilor reprezinta un bun prilej pentru a rememora faptele lor, care raman in memoria nationala ca o dovada incontestabila a jertfei de sine. In aceasta zi cu o simbolistica aparte, gandurile noastre se indreapta catre toti cei care si-au dedicat viata crezului de a-si sluji tara si care, prin devotamentul lor, au contribuit la libertatea, independenta, integritatea si suveranitatea Romaniei de astazi.

Cu aceasta ocazie, la Beresti – Tazlau s-au organizat mai multe activitati dedicate eroilor, din localitate si nu numai. Acestea au debutat cu un program artistic sustinut de un grup vocal de la Scoala Gimnaziala in interiorul Bisericii din Enachesti, au continuat apoi la Biserica din Beresti – Tazlau si s-au incheiat la monumentul eroilor din Tescani. La activitati au participat primarul comunei Beresti – Tazlau, prof. Dumitru Tulpan, preotii din localitatile amintite, Dragos Popa, Filip Gheorghe si Cernat Nicolae, enoriasii din aceste localitati, elevi si cadre didactice de la scolile din comuna si cativa veterani de razboi.

PUBLICITATE

Dspre semnificata zilei au vorbit prof. Dumitru Tulpan, prof. dr. Dumitru Viorel Georgian, profesor de istorie în localitate, si alti invitati. Programul artistic a fost organizat de prof. Dumitru Denisa Manuela in colaborare cu prof. Lungu Gabriel Constantin, prof. inv. primar Codreanu Florina, prof. Palade Constantin si prof. inv.primar Mihai Cornelia.
Activitatea s-a incheiat prin depunerea unor coroane de flori din partea Primariei Beresti – Tazlau si a scolilor din comuna.

Prof. dr. Dumitru Viorel Georgian


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ