Rezultat impresionant pentru atletul bacauan Ioan Zaizan. Sportivul in vârsta de 30 de ani a stabilit marti, la competitia “Indoor Classic Vienna”, un nou record national de sala in proba de 1500 metri.

La Viena, Zaizan a cucerit medalia de aur a probei cu timpul de 3 minute, 40 secunde si 30 de sutimi, doborând astfel un record national vechi de 29 de ani. Vechea performanta era de 3 minute, 41 secunde si doua sutimi, apartinea lui Petre Dragoescu si fusese inregistrata in 1985, la Budapesta. Dupa o lunga cariera sub culorile clubului Stiinta Bacau, Zaizan a trecut din acest an la CSM 2010 Bacau, ca urmare a unor disensiuni cu antrenoarea Cristina Alexe.

In 2013, la Grand Prix-ul de sala de la Viena, sportivul bacauan alergase proba de 1500 m cu timpul de 3:41, 19, recordul sau personal la acea data. Gratie reusitei de marti, de la Viena, Ioan Zaizan si-a asigurat baremul de oarticipare la Campioantul Mondial de la Zurich, programat in luna martie. Un alt atlet bacauan participant in proba de 1500 m la “Indoor Classic Vienna”, Cristian Vorovenci (CSM 2010) a abandonat. Tot la 1500 m, dar in intrecerea feminina, Petronela Simiuc (CSM Bacau 2010) s-a clasat pe locul 11.

In alta ordine de idei, sâmbata si duminica, Sala de Atletism din Bacau va gazdui doua competitii indoor de prim-plan: Universitarele României si etapa a doua a Campionatului National rezervat Seniorilor si Tineretului.PUBLICITATE