Peste 1200 de elevi şi cadre didactice din judeţele Bacău, Iaşi, Vaslui şi Suceava sunt mai informaţi despre diverse forme de energie şi măsuri pentru utilizarea acestora în siguranţă;

La acţiunile susţinute de 34 voluntarii E.ON România au participat 30 de unităţi de învăţământ.

Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun! a fost o ocazie potrivită pentru voluntarii E.ON România să susţină lecţii privind siguranţa utilizării diferitelor forme de energie. Prezentările susţinute de voluntarii E.ON au abordat subiectul atât din perspectivă teoretică, cât şi practică, prin vizitele efectuate de copii la dispeceratele companiei, Centrul de Instruire sau staţii de transformare.

160422 Foto voluntariat E.ON 1

Utilizarea corectă şi în condiţii de siguranţă a energiei electrice şi gazelor naturale, precum şi riscul intervenţiilor neautorizate asupra instalaţiilor de distribuţie au constituit temele centrale ale lecţiilor interactive.

Totodată, voluntarii E.ON le-au vorbit copiilor despre modul de prevenire a incendiilor şi a evenimentelor ce pot genera intoxicaţii cu monoxid de carbon sau electrocutări, precum şi despre măsurile de prim-ajutor specifice pe care aceştia trebuie să le aplice în cazul producerii unor astfel de situaţii.

„ Am fost la E.ON şi am intrat într-o încăpere uriaşă cu multe calculatoare şi o mulţime de desene pe pereţi, unde lucrau doi domni. Ne-au spus că la orice sunet înseamnă că este o problemă şi sunt oameni care nu au energie. Ei trebuie să supravegheze ca noi să avem energie acasă şi să fie folosită corect, fără să păţim ceva. Mi-a plăcut foarte, foarte mult!” a declarat Maria C., din clasa a II-a de la Şcoala „Ştefan Bârsănescu” din Iaşi.

160422 Foto voluntariat E.ON 3

Cadrele didactice Mihaela Pădure şi Tania Radu de la Colegiul Tehnic „D. Mangeron” din Bacău au menţionat: „După o experienţă foarte frumoasă anul trecut, când am vizitat dispeceratul E.ON din Bacău, ne-am dorit să revenim şi în acest an la E.ON, unde am fost plăcut impresionaţi de oamenii de aici. În urma prezentărilor făcute, copiii s-au arătat foarte interesaţi de domeniul energetic, iar noi, profesorii, intenţionăm să venim, în perioada de practică din vară cu alţi elevi din clase mai mari în scurte vizite de informare.”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ