3 octombrie 2023

Viceprimarul PNL in campanie, deputatul PSD pe urmele lui!

HomeActualitateViceprimarul PNL in campanie, deputatul PSD pe urmele lui!

Viceprimarul PNL in campanie, deputatul PSD pe urmele lui!

Liderul social-democratilor din municipiul Bacau, Cosmin Necula, a fost sesizat ca viceprimarul Radu Ababei ar face presiuni asupra profesorilor din Universitatea “Vasile Alecsandri” pentru ca acestia sa-l sustina la conducerea institutiei de invatamânt: “Intelegem faptul ca domnul viceprimar Radu Ababei se afla implicat intr-o campanie electorala in cadrul Universitatii «Vasile Alecsandri» din Bacau, dar ii recomandam sa faca asta fara amenintari, fara presiuni, fara sugestii ca se vor taia diverse fonduri. Campania pe care dumnealui o desfasoara in cadrul universitar nu trebuie sa aiba nici conotatii politice, nici conotatii ce tin de Primaria Bacau.”

Cosmin Necula sugereaza ca liberalii “incearca sa-si gaseasca o noua pusculita” dat fiind faptul ca exista posibilitatea sa dispara peste 7-8 luni din Primaria Bacau.

“Nu mi se par juste diverse actiuni care seamana a presiune. Pe de alta parte, nici utilizarea aparatului propriu al Primariei Bacau in vederea unor eventuale amenzi pe care sa le primeasca Universitatea «Vasile Alecsandri» din partea Politiei Primariei nu mi se par justificate. Eu cred ca universitatea de stat nu trebuie sa fie afectata in niciun fel de fenomenul politic”, mai spune deputatul PSD. Presiunile ar fi de genul “va tai fondurile” sau “nu va mai dau fonduri pe la nu stiu ce cluburi sportive”, a explicat el.“Eu cred ca dumnealui are suficiente teme administrative la care trebuie sa raspunda, cum ar fi solicitarea depusa de noi pe Legea 544 cu privire la exercitarea dreptului de preemptiune la cumpararea Casei Cancicov”, a mai precizat Necula, in final.

Viceprimarul Ababei sustine ca nu candideaza la nici o functie de conducere si daca ar face-o nu s-ar deda la astfel de manipulari.

“Nu candidez nici la functia de rector, nici la cea de primar. Este un atac urât, caruia nu am sa ii raspund. Daca se gaseste vreo legatura intre Primaria Bacau si Universitate, sau cineva spune ca l-am amenintat, imi dau demisia a doua zi. Am candidat pentru a fi membru in Senatul Universitatii, dar in nici un caz nu am facut vreo presiune”, a tinut sa precizeze clar Ababei.

Silvia Patrascanu
Andreea Gavrila

Alte titluri
Alte titluri

Trafic restricționat în zona Orizont. Primăria a uitat să anunțe din timp

Strada Pictor Andreescu din Bacău a fost închisă circulatiei...

Simpozionul Național „Vasile Pârvan”, sub semn aniversar

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhivele...

„Serile pianistice” la Centrul de Cultură „George Apostu”

Centrul de Cultură „George Apostu” în parteneriat cu Asociația...

Sărbătoare a sufletului și a spiritului la Bogdana

Editura și tipografia „Magic Print”, din Onești, au lansat,...

Ultimele știri