Liderul social-democratilor din municipiul Bacau, Cosmin Necula, a fost sesizat ca viceprimarul Radu Ababei ar face presiuni asupra profesorilor din Universitatea “Vasile Alecsandri” pentru ca acestia sa-l sustina la conducerea institutiei de invatamânt: “Intelegem faptul ca domnul viceprimar Radu Ababei se afla implicat intr-o campanie electorala in cadrul Universitatii «Vasile Alecsandri» din Bacau, dar ii recomandam sa faca asta fara amenintari, fara presiuni, fara sugestii ca se vor taia diverse fonduri. Campania pe care dumnealui o desfasoara in cadrul universitar nu trebuie sa aiba nici conotatii politice, nici conotatii ce tin de Primaria Bacau.”

Cosmin Necula sugereaza ca liberalii “incearca sa-si gaseasca o noua pusculita” dat fiind faptul ca exista posibilitatea sa dispara peste 7-8 luni din Primaria Bacau.

“Nu mi se par juste diverse actiuni care seamana a presiune. Pe de alta parte, nici utilizarea aparatului propriu al Primariei Bacau in vederea unor eventuale amenzi pe care sa le primeasca Universitatea «Vasile Alecsandri» din partea Politiei Primariei nu mi se par justificate. Eu cred ca universitatea de stat nu trebuie sa fie afectata in niciun fel de fenomenul politic”, mai spune deputatul PSD. Presiunile ar fi de genul “va tai fondurile” sau “nu va mai dau fonduri pe la nu stiu ce cluburi sportive”, a explicat el.

“Eu cred ca dumnealui are suficiente teme administrative la care trebuie sa raspunda, cum ar fi solicitarea depusa de noi pe Legea 544 cu privire la exercitarea dreptului de preemptiune la cumpararea Casei Cancicov”, a mai precizat Necula, in final.

Viceprimarul Ababei sustine ca nu candideaza la nici o functie de conducere si daca ar face-o nu s-ar deda la astfel de manipulari.

“Nu candidez nici la functia de rector, nici la cea de primar. Este un atac urât, caruia nu am sa ii raspund. Daca se gaseste vreo legatura intre Primaria Bacau si Universitate, sau cineva spune ca l-am amenintat, imi dau demisia a doua zi. Am candidat pentru a fi membru in Senatul Universitatii, dar in nici un caz nu am facut vreo presiune”, a tinut sa precizeze clar Ababei.

Silvia Patrascanu
Andreea Gavrila


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

  1. Chiar nu va este jena sa va referiti tot timpul la pensionari! Pot fi ,printre ei ,chiar parintii sau bunicii vostri care se pot necaji pentru ca ati ramas infantili in rationamentele voastre,nu doar fara minte ( rezultatul scolii din ultimii 25 de ani ) dar si obraznici ! Mai bine PSD-isti decat PNL-isti lacomi,aroganti,lipsiti de bun-simt,intriganti,care nu suporta ca acest popor sa poata trai linistiti in in tara sa!!! INFRACTORI sunt in toate partidele,rusinos este ca sapati groapa altora desi,ar trebui sa va dati intalnire cu totii acolo,nu avem nevoie de circul vostru !!!Cat priveste Ababei,este cel ce a facut sport la ISJ ???

  2. Mai are mult Cosmin Necula pana sa ajunga la nivelul de a-l critica pe Ababei. Oricum, domnule deputat Necula tot ceea ce ati spus dumneavoastra sunt povestile reincalzite ale lui Nedeff, care nu are nicio treaba cu politica. Doar a candidat la senat in 2008 si a pierdut in fata altui valoros pe nume Berca iar acum e in mare dragoste cu PSD-ul.
    Domnilor ziaristi, daca vreti sa dati lovitura in presa, ocupati-va de domnul rector. O sa aveti treaba luni de zile.

  3. Ar trebui intrebat domnul ABABEI cum se desfasoara examenele la dumnealui si apoi sa mai aiba tupeul sa vorbeasca. A ocupat ilegal si functia de inspector general in ISJ Bacau, prin 2004-2005, unde a politizat totul, punand in functii de directori indivizi care s-au dovedit a fi niste infractori, furand bani grei din bugetele scolilor, cu complicitatea ISJ Bacau, in special a CONTABILEI sefe, si a urmatorului Inspector sef, cojocaru penalul

LĂSAȚI UN MESAJ