La data de 12 mai a.c, polițiștii Seviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat o acţiune pentru combaterea activităților ilegale de evaziune fiscală, în domeniul şcolilor de conducători auto, pe raza judeţului Bacău.

La acţiune au fost angrenate efective de poliţişti de la economic şi reprezentanti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bacău.

În cadrul activităților desfășurate au fost verificați 10
operatori economici, fiind constatate 6 infracţiuni din care: 2 de
evaziune fiscală, una de fals informatic, 2 infracțiuni de fals sub semnătură privată și una în baza Legii 31/1990.

Cu ocazia verificărilor efectuate la sediul unei societăți comerciale din Bacău ce are ca obiect de activitate „şcoală conducători auto” s-a constatat faptul că, societatea în cauză, în perioada 01.01.2017-31.12.2020 s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului consolidat al statului prin neevidenţierea în totalitate a încasărilor realizate, respectiv a taxelor de şcolarizare a cursanţilor şcolii de conducători auto, prejudiciul cauzat fiind în sumă totală de aproximativ 240.000 de lei, respectiv TVA şi impozit pe profit.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE