20 aprilie 2024
ActualitateUniversitatea "Vasile Alecsandri" a lansat proiectul "Bacau and Lugano - Teaching Informatics...

Universitatea “Vasile Alecsandri” a lansat proiectul “Bacau and Lugano – Teaching Informatics for a Sustainable Society”

In dimineata zilei de joi, 7 noiembrie, Aula mare a Universitatii “Vasile Alecsandri” a gazduit lansarea unui amplu proiect – “Bacau and Lugano – Teaching Informatics for a Sustainable Society” (BLISS), dezvoltat in colaborare cu Università della Svizzera italiana din Lugano, Elvetia.

Au participat elevi de la mai multe colegii bacauane, studenti, directori de la mai multe firme si reprezentanti de la Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din România. Cu aceasta ocazie au venit in Bacau prof.dr.Cesare Pautasso si prof. Mehdi Jazayeri, de la Faculty of Informatics Università della Svizzera italiana din Lugano, Elvetia.

Proiectul se va focaliza asupra tendintelor actuale privind dezvoltarea prin Informatica: instruire, cercetare, finantarea proiectelor, cariere si politici specifice. Cu sustinerea oferita de cunostintele si experienta universitarilor din Elvetia in acest domeniu, Universitatea “Vasile Alecsandri” isi va imbunatati capacitatea de a pregati absolventi cu abilitatile necesare astazi pe piata muncii si va creste vizibilitatea cercetatorilor români in spatiul european. In plus, colaborarea dintre cele doua universitati va permite cercetatorilor sa abordeze probleme legate de dezvoltarea durabila, egalitate de sanse si incluziune sociala.



Activitatile proiectului sunt grupate pe trei sectiuni:
– orientare catre educatie (concursuri studentesti, vizite de studiu, work-shopuri)
– orientare catre cercetare (intâlniri de lucru pe cercetarea inovativa multidisciplinara, politicile in cercetare si elaborare de proiecte etc)
– orientare catre cunoasterea reciproca a cultura si economiilor Elvetiei si României (lansarea proiectului BLISS, vizita de studiu, conferinta internationala etc)
Grupurile tinta ale proiectului sunt profesorii celor doua universitati partenere, studentii de la Informatica, Tehnologia Informatiei si Stiintele Comunicarii de la ambele institutii de invatamânt superior si reprezentanti ai medicului socio-economic local. Durata proiectului este de 36 luni. Proiectul este cofinantat printr-un grant din partea Elvetiei, prin intermediul contributiei elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa. Valoarea totala a proiectului este de 189.000 de franci elvetieni.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri