Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat din nou România, intr-o cauza in care s-au reclamat conditiile de detentie. Constantin Manea (40 de ani), detinut in Penitenciarul Bacau, a facut sesizare la CEDO in care s-a plâns de conditiile de detentie si de imposibilitatea de a se vedea cu copiii sai minori în conditii corespunzatoare, fara perete despartitor.

Manea a reclamat ca celulele din penitenciar sunt mici, supraaglomerate, iar marea majoritate dintre detinuti sunt fumatori. De asemenea, el s-a plâns ca apa calda este furnizata doar doua zile pe saptamâna si numai câte doua ore. Si apa curenta este restrictionata, spune detinutul in sesizarea la CEDO, si din acest motiv nu poate fi folosita toaleta timp de mai multe ore.

Spatiul de depozitare in camere este mic, iar saltelele sunt pline de plosnite, mai sustine detinutul. “Din cauza umiditatii din celule si a fumului de tigara si praf, m-am imbolnavit la plamâni. Aceste afectiuni necesita o anumita medicatie, iar cea primita in detentie mi-a cauzat probleme la stomac”, acuza Manea.

PUBLICITATE

Curtea Europeana a constatat o încalcare a drepturilor omului in ceea ce priveste conditiile de detentie si a obligat statul român sa-i plateasca detinutului daune morale de 5.000 de euro. Legat de a doua plângere, incalcarea dreptului de a beneficia de vizita copiilor minori, CEDO a constatat ca reclamantul nu a facut o plângere în fata judecatorului delegat pentru executarea pedepselor si a respins aceasta sesizare, pe motiv ca nu au fost epuizate caile interne de atac.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ