Târgul Buhuşi a fost răvăşit de o dramă: Cornel Radu, un buhuşean în vârstă de 60 de ani, a murit într-un accident rutier. Conducea o motocicletă prin Răcăciuni.

O dubiţă i-a ieşit neregulamentar în cale şi impactul i-a fost fatal. Căsătorit, avea doi copii minunaţi – o fată, profesoară de engleză, un băiat plecat în Italia – şi o viaţă dedicată familiei, slujbei. Acum lucra la cunoscuta firmă Viva Feed şi era, după cum spun buhuşenii, omul în care administratorul firmei, ing.dr. Mihail Lupu, avea o foarte mare încredere.

În copilărie i se spunea, datorită talentului său ieşit din comun, la fotbal, Pelé. Comunicativ, cu zâmbetul mereu pe buze, altruist şi competent, un om luminos, Cornel Radu a fost un reper şi pentru amici. La înmormântarea sa au participat peste treizeci de motociclişti de la cluburile Moldavia Bikers Bacău, Moldavia Bikers Buhuşi, Carpat Bikers Piatra Neamţ, Carpat Bickers Roman.

PUBLICITATE

Printre ei l-am zărit şi pe poliţistul Marius Pristavu, de la Serviciul Circulaţie Rutieră Buhuşi. Un sobor de preoţi şi sute de oameni l-au condus pe Cornel Radu pe ultimul drum, ceremonia fiind una inedită pentru buhuşeni. Motocicliştii au mers în coloană pe străzile oraşului, precedând carul mortuar, turând motoarele, purtând portretul îndoliat al pasionatului de motociclism, Cornel.

Loren Bontea, liderul Carpat Bikers Piatra Neamţ, ne-a spus: „Motocicliştii sunt solidari. Suntem devastaţi. Într-o singură lună, trei motociclişti din zona noastră au murit în diferite accidente rutiere. Penultimul, în vârstă de 33 de ani, a fost înmormântat la Piatra Neamţ. În toate cazurile, motocicliştii decedaţi nu au avut nicio vină”.

Un alt motociclist, buhuşeanul Valentin Condurat, a adăugat: „Suntem aici în semn de solidaritate, dar, în acelaşi timp, gestul nostru este şi unul civic, un apel disperat: ‘Protejaţi-i pe motociclişti!’ Şi nu ne rugăm să fim protejaţi într-un mod special, ci numai prin respectarea regulilor de circulaţie! Sperăm ca mesajul nostru să ajungă la cât mai mulţi oameni”.

Văzând sutele de buhuşeni, băcăuani şi nemţeni care au format convoiul mortuar, am înţeles că manifestarea era una a solidarităţii umane, nu doar a solidarităţii emoţionante a motocicliştilor. „A fost, şi prin participarea motocicliştilor, un eveniment de conştiinţă. Am distribuit cetăţenilor abţibilduri, fotografii specifice, am încercat să sensibilizăm spiritul civic, raportat la acest accident.

Aceasta a fost ideea de la care am plecat pentru organizarea acestui miting al motocicliştilor, nişte oameni deosebiţi, care m-au impresionat, au constituit pentru mine o frumoasă surpriză. Asta şi-ar fi dorit şi Cornel, cel care nu a fost doar un salariat al meu, ci, pot să spun, prietenul meu”, ne-a spus ing. dr. Mihail Lupu, cel care a fost alături de Cornel, de familia sa, şi în toate aceste zile triste din urmă.

+ Galerie foto


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ