32 de copii de la cinci scoli din judetul Bacău au avut parte, saptamâna trecuta, de un concurs de istorie „altfel”. Candidatii nu au avut nevoie de pixuri, stilouri sau foi de concurs, ci doar de îndemânare de a lucra cu un computer.

„A fost prima editie a concursului judetean «IstoriAel», la care au participat doar elevi de clasa a V-a. Scopurile proiectului sunt multiple. În primul rând, se urmăreste motivarea copiilor de a învăta istoria, de a descoperi si asimila cât mai multe informatii istorice, folosindu-se de beneficiile tehnologiei”, ne-a declarat initiatorul proiectului, prof. Liliana Adochitei, de la Colegiul National Pedagogic „Stefan cel Mare” Bacau.

La această provocare au raspuns echipaje de copii de la Colegiul Pedagogic, Colegiul National „Ferdinand I” (coordonator prof. Nicoleta Zarnescu), Scoala Gimnaziala „Tristan Tzara” Moinesti (coordonator prof. Anca Mares), Scoala Gimnaziala „Stefan Luchian” Moinesti (coordonator prof. Corina Stoian), Scoala Gimnaziala „Vasile Gh. Radu”, din Satu – Nou, comuna Pîrgaresti (coordonator prof. Volinas Olariu). Elevii au avut de realizat un Power Point, pe o tema data, dar si sa rezolve un test de istorie on-line.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ