S-a implinit un an de când Laurentiu Eugen Ganea (fost consilier judetean din partea PDL), alaturi de alti sapte oameni de afaceri, a fost retinut, de procurorii DIICOT, intr-un dosar complex de evaziune fiscala, spalare de bani si constituirea unui grup infractional organizat, cu un prejudiciu impresionant.

Dosarul nu a avut niciun termen pe fond, pâna acum fiind judecate doar masurile preventive, explicatia fiind aceea ca mai multi inculpati au contestat rechizitoriul sau modul in care s-a desfasurat ancheta, actiuni care s-au suprapus cu vacanta judecatoreasca. La ultimul termen in instanta, avocatii inculpatilor au cerut ridicarea controlului judiciar, motivat tocmai de aceasta perioada lunga de timp in care afaceristii sau angajatii lor nu au mai putut realiza venituri pentru ca nu au avut voie sa paraseasca tara.

De asemenea, s-a adus ca argument faptul ca s-a acoperit mare parte din prejudiciu. Insa, instanta a mentinut masura controlului judiciar luând in calcul tocmai valoarea mare a prejudiciului, complexitatea cauzei si gravitatea acuzatiilor. In iunie, Tribunalul a constatat legalitatea rechizitoriului si a dispus începerea judecatii cauzei in care sunt cercetati 22 inculpati. Cel mai probabil, primul termen pe fond va fi in aceasta luna.

PUBLICITATE

Prejudiciu de 2,2 milioane euro

Conform rechizitoriului, in acest dosar de evaziune fiscala si spalare de bani, prejudiciul estimat creat statului de catre societatile beneficiare depaseste 2,2 milioane euro. În urma inspectiei fiscale efectuate pentru perioada 10.12.2007 – 30.06.2012, s-a constatat ca una dintre firmele controlate de Florentin Gorea (considerat liderul grupului), SC GF Brand SRL Bacau, a diminuat TVA-ul si impozitul pe profit datorat bugetului de stat prin înregistrarea în evidentele contabile a unor operatiuni fictive de vânzare catre mai multe societati. Aceste firme fie nu au înregistrat facturile respective, fie erau inactive sau în procedura de lichidare/dizolvare, din perioadele anterioare datelor facturilor, ori nu figurau în evidenta Finantelor.

Inspectia fiscala a scos la lumina faptul ca administratorul SC GF Brand SRL Bacau si împuternicitul legal Florentin Gorea au efectuat deduceri fara drept de TVA, în suma totala de 4.944.867 lei, urmare a achizitiilor facute de la diverse firme din Vâlcanesti, judetul Prahova, Asau, Târgu Ocna si Darmanesti, judetul Bacau. Finantistii au mai constatat ca reprezentantii firmei controlate de Gorea au diminuat, în aceeasi perioada, impozitul pe profit datorat bugetului de stat cu suma de 3.156.057 lei. „Conform extraselor de cont puse la dispozitie de societate, s-a constatat ca reprezentantii SC GF Brand SRL Bacau au efectuat retrageri de numerar în suma de 9.990.777 lei pentru achizitii de materii prime si animale, pentru plati salarii si premii, fie la ATM-uri, fie pe baza de ordin ridicare numerar”, spun procurorii.

În baza documentelor contabile prezentate, organele de inspectie fiscala au apreciat ca nu exista documente justificative privind utilizarea acestor sume, având în vedere ca societatea a înregistrat achizitii, pe baza de borderouri de la persoane fizice, de legume, fructe, cereale, în valoare de 2.852.688 lei, fara a se face dovada transportului si a platii acestor sume catre persoanele fizice. Din ancheta DIICOT rezulta ca, inca din 2008, existau legaturi intre Florentin Gorea si fostul consilier Laurentiu Ganea, administrator al SC ROMGAN CONSTRUCT SRL.

„Nu stiu ce v-a casunat pe mine! Aveti ceva cu mine? Nu inteleg de ce atâta dusmanie! Nu mi-am recunoscut faptele, ma consider nevinovat”, ne-a declarat Laurentiu Ganea.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

10 COMENTARII

 1. Ganea nevinovat?????????
  Individul acesta are un tupeu fabulos…
  In mintea lui crede ca daca s-a turnat asfalt peste ceea ce a ingropat in pamant(el le denumeste canalizari),adevarul nu va iesi …
  Pana acum sint doar tertipuri avocatesti….
  Dar adevarul va iesi la iveala….
  Cum isi explica averea????
  Dar drumurile la Bucuresti….de unde se intorcea cu contracte “grase”???
  Ar fi interesant ca DIICOT-ul sa cerceteze si aceasta pista…
  O sa aiba surprize mari cand va controla lucrarile executate de acest individ…

 2. Mister Corodeanu
  Esti vreun apropiat al individului care se numeste ganea????
  Sau esti vreunul caruia i-au fugit toti neuronii din scoarta cerebrala….
  Poate ai vrut sa spui ca locul lui este la puscarie;averea confiscata;dar se pare ca tentativa de creier ti-a jucat o farsa!!!???

 3. In articol se spune ca “prejudiciul a fost recuperat”..Si Gica Popescu a dat banii inapoi la stat,dar este “cazat”la puscarie…
  ganea de ce ar avea parte de alt tratament?????

LĂSAȚI UN MESAJ