Cu câteva zile înainte de 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului, voluntarii Asociației BronxPeople au distribuit dulciuri în mai multe puncte din raza județului Bacău: DGASPC Bacău, FSC, Primăria Mărgineni, Primăria Hemeiuș, Asociația Lumina, Casa de Copii Maria Montini Lavezzari (Oituz), Fundația Victorine Ledieu (Onești), Asociația Casa de Copii Sfânta Maria (Barați), Casa Maica Tereza (Șerbănești). Doar într-o zi, peste 800 de copii au beneficiat de produse oferite de compania Alka, care s-a alăturat proiectului întreprins de ONG. Pe lângă dulciuri, au fost distribuite peste 1,5 t de banane, oferite de Metro Bacău prin intermediul Băncii Locale pentru Alimente Roman, cu care BronxPeople a început să colaboreze din luna martie.

De altfel, încă de la începutul pandemiei, BronxPeople a demarat numeroase acțiuni de sprijinire a comunității locale și a categoriilor sociale vulnerabile, afectate cel mai mult de criza socială generată de contagiunea cu SARS-CoV-2, prin distribuirea de alimente colectate de la companii care s-au alăturat combaterii risipei alimentare și redirecționării surplusului de alimente spre oamenii care au nevoie și de materiale de protecție (măști, mănuși etc.).

,,Această perioadă m-a făcut să înțeleg multe. Să cunosc aspecte ale domeniului în care activez, să cunosc oameni și poveștile care până acum au stat în umbră… Este important ca noi, furnizorii de servicii sociale, să ne mobilizăm și să lucrăm împreună, pentru ca beneficiarilor noștri să li se respecte drepturile. Pandemia m-a prins la Centrul Familial Maria Bronx cu aproape nimic, înafară de câteva promisiuni. Așa că a trebuit să ne mobilizăm și să găsim resurse, pentru ca cei 12 copii ce locuiesc aici să nu simtă lipsurile care amenințau să vină. Cu această ocazie, le mulțumesc Băncii Locale Pentru Alimente Roman, Lidl România, Simba Invest, Metro Bacău, Alka, Auchan Bacău, precum și tuturor companiilor și producătorilor locali care ne-au care ne-au ajutat să depășim această perioadă și ne-au învățat ceva… Că solidaritatea, dorința de a schimba ceva, atenția pentru cei de lângă tine valorează mult mai mult… Așa că am dat mai departe, pentru că, în județ, sunt foarte multe centre care abia reușesc să acopere nevoile beneficiarilor care locuiesc în ele… Zilele trecute, am dat peste copii care nu mai primiseră ceva dulce după masă de câteva luni…

În perioada care urmează, ne-am propus să ne dezvoltăm capacitatea de a ajuta și alte centre de copii cu alimente și încurajăm toate companiile locale, care au surplus de produse și vor să doneze o parte din ele, să ne contacteze… Pentru că e prea târziu să îi lăsăm singuri, să renunțăm la luptă… Ce ne mai așteaptă? Drumul se încheie la fel pentru toți, într-o groapă peste care se așterne pământ și uitare… Dar ei, copiii, rămân în urmă și duc mai departe lupta pe care noi am început-o!”

Daniel Zodian, membru Asociația BronxPeople


PUBLICITATE