Parintii si absolventii sunt asteptati la scoala pentru completarea optiunilor in fise

Incepe inscrierea in clasa a IX-a, a absolventilor de gimnaziu. Aceasta se face prin repartizare computerizata, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, in baza optiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv si in limita locurilor aprobate, prin planul de scolarizare, pentru unitatile scolare finantate de la bugetul de stat.

Inscrierea in clasa a IX-a, in liceele de stat, se face pe baza mediei de admitere care este media aritmetica intre media generala la Evaluarea Nationala si media generala de absolvire a claselor V-VIII. Media de admitere se calculeaza, indiferent daca media generala la Evaluarea Nationala este inferioara notei 5. Conform calendarului admiterii pentru anul scolar 2013-2014, incepând de vineri, 5 iulie, in fiecare unitate de invatamânt gimnazial, se afiseaza lista candidatilor, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere si se completeaza fitele de inscriere cu numele/codul unitatii de invatamânt gimnazial, cu datele personale ale absolventilor claselor a VIII-a, cu mediile generale de absolvire, cu notele si mediile obtinute la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a, cu mediile de admitere. Totodata, se anunta ierarhia la nivel judetean a absolventilor claselor a VIII-a.

PUBLICITATE

“In perioada 5-9 iulie, se completeaza optiunile in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora, asistati de dirigintii claselor a VIII-a. In cadrul sedintelor, elevilor si parintilor li se recomanda completarea unui numar suficient de optiuni in fisa de inscriere, pentru a-si asigura repartizarea, tinând seama de media lor de admitere si de media ultimului admis la liceele respective in anul precedent.”

prof. Claudia Merticaru – inspector scolar

 

Pe 16 iulie, prima repartizare

Odata completate fisele, acestea sunt introduse si in baza de date aplicatiei privind repartizarea computerizata. Intre 6 si 10 iulie, se verifica, de catre parinti si candidati, fisele editate de calculator, se corecteaza si se listeaza fisele finale din calculator. In data de 16 iulie 2013, are loc prima repartizarea computerizata in invatamântul liceal. Pe 17 iulie, se afiseaza in scoli listele cu absolventii repartizati, dar si lista cu locurile neocupate. Pâna pe 26 iulie se depun si dosarele de inscriere, in liceele unde candidatii au fost repartizati. Cea de-a doua repartizare computerizata a absolventilor de clasa a VIII-a care nu au fost cuprinsi in prima etapa va avea loc in 25 iulie, iar a treia etapa se va face in 5 – 6 septembrie 2013. Repartizarea candidatilor din seriile anterioare care au implinit vârsta de 18 ani pâna la data inceperii cursului anului scolar 2013 – 2014 pe locurile de la invatamântul seral si cu frecventa redusa se va face intre 24 si 26 iulie.

Important de avut in vedere:

– completarea optiunilor pe fisa de inscriere se face in ordinea preferintelor candidatilor

– pe primele locuri sunt completate optiunile care sunt dorite cel mai mult

– completarea unui numar mai mare de osiuni NU poate dauna in niciun fel; in schimb un numar mic de optiuni poate afecta sansele de a fi admis candidatul

– statistic, mediile de admitere sunt de la un an la altul putin mai mari

– validarea fiselor este obligatorie pentru toti candidatii


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ