16 iulie 2024
ActualitateTopul liceelor din Bacau dupa ultimele medii de admitere

Topul liceelor din Bacau dupa ultimele medii de admitere

Marti, fix la ora 16.00, Ministerul Educatiei a publicat rezultatul repartizarii computerizate in licee. In Bacau, pe lista de inscrisi apar 3.813 de candidati. Marea lor majoritate au intrat dupa prima optiune. Pentru ca nu au trecut suficiente optiuni de admitere, zece elevi au ramas nevalidati.

Lista candidatilor inscrisi la admiterea in licee, in urma repartizarii computerizate, a fost facuta publica ieri, 19 iulie. Au fost validati 3.813 de candidati. Alti zece candidati care au depus fise de inscriere au ramas pe afara, din cauza numarului mic de optiuni completate, insa ei vor fi redistribuiti in urmatoarea etapa, pe locurile ramase libere.Primul elev nevalidat are media generala 7.32 si este absolvent al Scolii Gimnaziale „Nicolae Iorga” Bacau, iar ultimul, media 3.62 si provine de la Scoala Sohodor, din comuna Horgesti. Restul elevilor nerepartizati sunt de la Colegiul „Ferdinand I” Bacau, Scoala „Mihai Dragan” Bacau, Scoala „Miron Costin” Bacau, Scoala „Constantin Platon” Bacau, dar si din Moinesti, Oncesti si Saucesti.

Alti 91 dintre elevii repartizati in liceele bacauane vin din judetele Neamt, Vrancea, Iasi, Buzau, Vaslui, Botosani, Covasna sau chiar Tulcea.

Primii inscrisi, toti la Matematica – informatica

Primii candidati inscrisi in lista, dupa media de absolvire, sunt sapte elevi de 10 (zece): Ioana Fotache, de la Colegiul National „Gh.Vranceanu” care a intrat la acelasi colegiu, la profilul Matematica – informatica, Dimitrie Toma Furdui, de la Scoala „Al.I.Cuza”, care a fost repartizat tot la „Vranceanu” si tot la Matematica – informatica, Claudia Isaic, de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Onesti admisa la Colegiul National „Dimitrie Cantemir” Onesti, la Matematica – informatica, Alexandra Murariu, de la „Vranceanu”, care a ajuns tot la „Vranceanu”, la acelasi profil, Paul Nicolcea, de la Scoala Gimnaziala „ Ghita Mocanu” Onesti, repartizat la „Cantemir”, tot pe Matematica – informatica, Matei Popa, de la Scoala Gimnaziala 10 Bacau si Anda Spulber, de la Scoala „Al.I.Cuza”, care au fost repatizati tot pe Matematica – informatica si tot la „Vranceanu”

Topul liceelor din Bacau

Topul liceelor din Bacau dupa ultimele medii de admitere

In Bacau, in functie de ultima medie de admitere, intr-un top al liceelor, pe primul loc este Colegiul National „Gh. Vranceanu” (196 de repartizati), cu ultima medie de admitere este de 8.96 (profil uman – Filologie).

Urmeaza Colegiul National „Ferdinand I” (168 de elevi repartizati) cu ultima nota de admitere 8.63 la Stiintele naturii si Colegiul National „Vasile Alecsandri” (252 de elevi admisi), unde ultimul pe lista are media 8.41 (profil uman – Filologie).

Locul IV este ocupat de Colegiul National Pedagogic „Stefan cel Mare” (168 de elevi admisi) cu ultima medie de admitere 8.16 , la specializarea Matematica – informatica, locul V de Colegiul „Mihai Eminescu” (ultima medie de admitere 7.15, la Stiintele naturii, in total 140 de admisi) si locul VI de Colegiul Economic „Ion Ghica” (ultima medie de admitere 6.29, specializarea Turism si alimentatie, cu 333 de admisi).

Urmeaza Colegiul Tehnic de Comunicatii „N.V.Karpen” (ultima medie de admitere 5.89, la Electronica-automatizari, cu 252 de elevi admisi in total), Colegiul National Catolic „Sf.Iosif” (ultima medie de admitere 5.56, la Matematica -informatica si un total de 112 elevi admisi), Colegiul „Henri Coanda” (ultima medie de admitere 4.61, tot la Turism si alimentatie, cu 106 elevi admisi), Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” (ultima medie de admitere 3.88, pe Mecanica si in total 59 de admisi), Colegiul Tehnic „Dumitru Mangeron” (ultima medie de admitere 3.62, la Mecanica si 42 de elevi repartizati), Liceul Tehnologic „Petru Rares” (ultima medie de admitere 3.58, la Mecanica si 13 elevi in total admisi) si Colegiul „Grigore Antipa” (ultima medie de admitere 2.60 pe Turism si alimentatie, 106 de elevi admisi).

In Colegiul National de Arta „George Apostu” si Liceul cu Program Sportiv nu s-a facut distribuirea elevilor prin repartizarea computerizata, intrucât in aceste unitati de invatamânt admiterea s-a realizat in baza notelor obtinute de candidati la probele vocationale.

Locuri libere

In Bacau, au mai ramas locuri libere la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” (20 Constructii si 5 Mecanica), Colegiul „Gr. Antipa” (60 Turism si alimentatie, 4 Protectia mediului, 10 Electronica automatizari si 16 Industrie alimentara), Colegiul Tehnic „Dumitru Mangeron” ( 7 Mecanica, 22 Economic, 13 Turism si alimentatie), Liceul Tehnologic „Petru Rares (25 Mecanica, 18 Turism si alimentatie), iar in judet, la Colegiul Tehnic „Gh.Asachi”, Colegiul Sportiv „Nadia Comaneci”, Colegiul Tehnic „P.Poni” si Liceul Tehnologic, toate din Onesti, Colegiul Tehnic „D.Ghika” Comanesti, Colegiul Tehnic „Gr.Cobalcescu” Moinesti, Colegiul Tehnic „Ion Borcea” Buhusi, Colegiul National „Costache Negri” Tg.Ocna, Liceul Tehnologic „Al.Vlahuta” Podu Turcului, Liceul Tehnologic „J.M.Elias” Sascut, Liceul Tehnologic Darmanesti, Liceul tehnologic Faget si Liceul Tehnologic Rachitoasa.

Urmeaza inscrierile la liceu

In perioada 21 – 29 iulie este programata depunerea dosarelor de inscriere la liceele la care candidatii au fost repartizati. In acest an au fost disponibile 4.900 locuri in toate liceele, din care 2.520 pe filiera teoretica, 1.988 – filiera tehnologica si 392 – pe filiera vocationala.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri