Poliţiştii băcăuani au confiscat 1000 de pachete de ţigarete cu timbre de acciză din Ucraina de la un bărbat, de 29 ani, depistat în trafic. Acesta a fost reţinut.

La data de 27 septembrie a.c., în jurul orei 18.00, poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au oprit pentru control, pe D.N. 2, în afara localităţii Nicolae Bălcescu, un autoturism, condus de un bărbat, de 29 de ani, din judeţul Călăraşi, care se deplasa pe direcţia Bacău-Adjud.

În urma controlului, polițiștii au depistat, în autoturism, 20.000 de ţigarete cu timbre de acciză din Ucraina şi fără documente de provenienţă.

Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice care, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile nemarcate sau marcate necorespunzător peste limita a 10.000 de ţigarete.

Faţă de bărbatul de 29 ani s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului cu propuneri legale.