Agentia Nationala pentru Protectia Mediului deruleaza, in aceasta perioada, mai multe evenimente de promovare mediatica a siturilor «Natura 2000» din cadrul proiectului “Sistem Integrat de Management si Constientizare în România a Retelei Natura 2000″ – SINCRON”, a mai multor situri din tara, intre care se afla si situl Magura Tg.Ocna (jud. Bacau). Proiectul este co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala din cadrul Programului Operational Sectorial de Mediu.

“Scopul evenimentului de promovare mediatica a acestor situri consta in participarea activa a societatii civile la demersul de sustinere, conservare, precum si la cresterea gradului de constientizare la nivelul populatiei. Informarea societatii civile, reprezentata de ONG-uri, autoritati publice locale, reprezentanti ai APM-urilor, cadre didactice, reprezentanti ai mass media locale, este un instrument de maxima importanta în cadrul strategiei de constientizare asupra problemelor de protectie a ariilor naturale protejate vizate de proiect si de crestere a gradului de informare a publicului larg cu privire la necesitatea protejarii mediului inconjurator” – spune Elena Giurea, manager de proiect.

Evenimentul de promovare al sitului Magura a avut loc la Ocolul Silvic din localitate, prilej cu care a fost prezentat un film ce a evidentiat speciile ocrotite de flora si fauna, izvoarele minerale si “caratele” terapeutice ale Salinei din Tg.Ocna ce fac ca aceasta statiune sa fie din ce mai cautata de catre turisti. De asemenea, s-au remarcat obiectivele turistice ale statiunii si faptul ca la Magura, intr-un lac traiesc doua specii de animale protejate de lege (buhaiul de balta cu burta galbena si tritonul cu creasta).

PUBLICITATE

Maria Ionos, purtator de cuvânt si consilier la Agentia de Protectia Mediului Bacau ne-a declarat: “România are foarte multe locuri putin cunoscute. In cadrul Retelei Natura 2000 si cu ajutorul fondurilor europene, acestea pot fi promovate pentru un turism durabil sau eco-turism. Evenimentul de promovare a sitului Magura a prezentat intr-un mod spectaculos o zona cu care localnicii sunt obisnuiti. La nivelul Agentiei de Protectia Mediului Bacau vom promova si situl Magura de la Tg.Ocna”. La acest eveniment au fost prezenti reprezentanti ai APM Bacau, de la Apele Române, Directia Silvica Bacau – Ocolul Silvic Tg, Ocna, Garda de Mediu Bacau, elevi, studenti si altii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Protectia Mediului sa se ocupe mai putin de birocratie si mai mult de partea practica; in Bacau mediul e poluat de mormane de gunoi aruncate pe terenuri virane, e poluat de fum extrem de toxic provocat de arderea peturilor de catre romi ca sa-si faca mancare; prea multa birocratie, prea multa fanfaronada din partea Protectiei Mediului, in timp ce noi nu avem aer curat de respirat.

LĂSAȚI UN MESAJ