25 aprilie 2024
Eveniment„Târg de Crăciun” la Școala „Emil Brăescu” din Măgura

„Târg de Crăciun” la Școala „Emil Brăescu” din Măgura

Fiecare anotimp are frumuseţea sa. Niciun alt anotimp nu trezeşte în sufletul copiilor, şi nu numai, atâta frumuseţe şi emoţie ca anotimpul iarna. Ne revin puternic în minte şi în suflet amintirile copilăriei, ne amintim cu drag de zăpezile bogate şi prevestitoare de rod îmbelşugat, de colindele şi de clinchetele de clopoţei care ne umplu sufletele de bucurie, ne amintim cu drag de mirosul proaspăt de brad, dar şi de cozonaci, de nerăbdarea cu care aşteptam darurile sub pomul de iarnă. Bucuria copiilor este aşa de mare încât ne minunăm de fiecare dată de puterea pe care o au aceşti copii de a transmite şi adulţilor emoţiile pe care ei le trăiesc la un nivel maxim. Este o lecţie de viaţă pe care omul trebuie să o înveţe din nou de la un copil, aşa cum Iisus însuşi ne-a învăţat: …să fim buni!

Preșcolarii de la Grădinița Nr.1 de la Școala Gimnazială ”Emil Brăescu”, Măgura, îndrumați de doamnele educatoare Gavril Anca-Petronela și Topciu Alina-Alexandra au desfașurat proiectul educațional „ Târg de Crăciun” în colaborare cu elevii din clasele primare îndrumați de catre director, prof.Vasiloiu Doinita, prof.inv.primar, Toma Mimi, prof.inv.primar, Paiu Daniela, prof.inv.primar, Ardeleanu Mariana,prof.inv.primar, Mavriche Diana precum și albinuțele de la Grădinița Crihan îndrumați de către dna prof.inv. preșcolar, Murariu Rodica.

Implicarea în acest proiect le dă ocazia copiilor să confecţioneze colaje, postere, felicitări, globuri, figurine din ipsos pictate, creații literare în versuri sau în proză privind tradițiile românesti de Crăciun, se vor realize acțiuni, unde produsele finite ale copiilor vor fi expuse în cadrul unui târg de Crăciun, iar părinții, cadrele didactice, invitați ai Primăriei comunei Măgura, le vor achiziționa făcând donații, având un obiectiv clar acela de a se achiziționa materiale și jocuri didactice pentrucopii.



Colindele interpretate de prescolari si elevi au emoționat sufletul participanților. Atmosfera a fost completată cu decorul de poveste animat de brazi împodobiți, reni înhămați la sănioara lui MoșCrăciun și oameni de zăpadă.

Director, Prof. Vasiloiu Doinița

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri