– alaiul elevilor si profesorilor a traversat orasul cu ajutorul politiei – marsul a fost deschis de doi elevi imbracati in costume nationale, care purtau o coroana de flori – in spate, alaiul flutura steaguri tricolore – pe traseul dintre liceu si cimitir, elevii si profesorii au fost insotiti de politisti si jandarmi

Membrii Cercului “Cultul Eroilor” din cadrul Colegiului National “Ferdinand I”, impreuna cu Asociatia Nationala Cultul Eroilor “Regina Maria” – filiala Bacau i-au comemorat pe eroiii neamului in preziua sarbatoririi “Zilei Eroilor”. Alaiul a pornit de la ora 12 din curtea liceului, iar elevii insotiti de cadrele didactice s-au deplasat pe str. Pacii, str. Ion Luca, str. Mioritei, str. Prelungirea Bradului si cimitirul Lazaret.

Steagurile tricolore agitate de elevi au creat o atmosfera de sarbatoare pe strazile Bacaului. In curtea Bisericii Lazaret, elevii au fost asteptati de militari si de un sobor de preoti care au vorbit deopotriva despre semnificatia Zilei Eroilor.

PUBLICITATE

“Pentru ca nu am facut in niciun an un ceremonial religios aici, am decis sa organizam in cimitirul Lazaret o parte dintre manifestarile dedicate acestei zile speciale. Pe acest teren unde pâna in 1996 bateau mingea copiii, exista 50 de gropi in care sunt inhumati câte 50 de oameni. Vorbim in total de 2.500 de suflete care au fost ingropate aici.

Cei de la ‘Ferdinand I’ au fost de acord sa se ocupe de aceasta activitate sub coordonarea prof. Gabriela Ciuche. In cercul “Cultul eroilor” sunt 600 de membri si cu totii au vrut sa-i omagieze pe eroi si sa ridice lampioane pentru sufletele lor”, declara col.(r.) Paul Valerian Timofte. In astfel de activitati au fost implicati si elevi de la Scoala “Al.I.Cuza” si Colegiul Economic “Ion Ghica”. Pe 21 mai, la Cimitirul Central din Bacau, vor avea loc ceremonii religioase si militare pentru eroii neamului. Evenimentul incepe la ora 12.

[wonderplugin_gallery id=”257″]


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ