Cms.sef Florentina Neamtu a gestionat aglomerarile de la Pasapoarte/Foto: Ramona Ionescu

Aglomeratie mare in curtea sediului Evidenta persoanelor Bacau. Lume pestrita, cu acte in mâini si dosare multicolore. Unii asteptau in picioare, altii pe banci, iar câteva persoane se odihneau direct pe iarba, la umbra copacilor.

Mare parte dintre cei aflati acolo asteptau sa intre in audienta la seful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Bacau. Pe lista de asteptare, in zi de audienta, erau deja 100 de persoane, fiecare in parte, motivând o situatie speciala. Din cauza aglomeratiei, solicitantii au fost rugati sa ramâna afara, fiind strigati ulterior de jandarmii care asigurau ordinea.

Oamenii erau condusi intr-o sala de sedinta, unde, comisarul sef Florentina Neamtu, seful Serviciului Pasapoarte Bacau, le asculta problemele si le indruma pasii in functie de gravitatea situatiei.

PUBLICITATE

“Cei care solicita audienta trebuie sa prezinte obligatoriu documente justificative. Unii invoca pierderea locului de munca conditionati fiind de data intoarcerii in tara in care lucreaza, altii au probleme medicale si foarte multi incearca sa obtina mai repede un pasaport motivând faptul ca sunt presati de inscrierea copiilor la scolile de peste hotare. Altii sunt conditionati de biletul de avion si de timpul scurt de sedere in România.

Sunt insa destule persoane care se prezinta in audienta, desi au tot timpul sa obtina documentul de calatorie mult dorit”, declara comisarul sef Florentina Neamtu.

La audiente au prioritate familiile care au copii mici. Am intâlnit câteva cazuri in care mamele alaptau in timpul audientei. Bebelusii purtati la piept sau in cosuri speciale faceau fata cu greu aglomeratiei, iar pentru a nu-i supune stresului pe cei mici, parintii aveau prioritate. In functie de urgenta fiecaruia, persoanele venite in audienta primeau pe loc un raspuns la solicitarea lor si erau programate intr-o anumita zi pentru a-si depune dosarul pentru pasaportul dorit.

Pentru ca timpul ii presa, unii au optat pentru pasaportul temporar, valabil 12 luni, dar care se elibereaza in doua ore. Desi luna august este una foarte aglomerata la Serviciul Pasapoarte, multi ignora acest lucru. Se intâmpla frecvent ca persoane intrate in România de cel putin doua saptamâni sa se prezinte la Pasapoarte cu doua zile inainte de plecare, invocând diverse situatii pentru care nu au intotdeauna acoperire.

Din cauza numarului mare de solicitari, s-a ajuns cu programarile la mijlocul lunii septembrie.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. nu s-a schimbat nimic de zeci de ani ..si nu se va schimba niciodata in vagauna asta de tara primitiva…..suntem undeva la limita primitivismului….nu inteleg cum am fost primiti in UE,,!??

LĂSAȚI UN MESAJ