Cosmin Necula, deputat si presedinte al municipalei PSD Bacau, a organizat, lunea trecuta, o conferinta de presa in care a anuntat ca va propune Consiliului Local (CL) un proiect de hotarâre privind reducerea taxei de salubritate de la 12 lei/luna la 6 lei/luna, asta dupa ce va obtine semnaturile a peste 8.000 de bacauani.

Liberalii au reactionat, tot intr-o conferinta de presa. Cel care l-a atacat pe Cosmin Necula e Dragos Luchian, senator PNL, posibil contracandidat al social-democratului in alegerile pentru functia de primar al Bacaului.

Luchian l-a acuzat pe Necula de “populism”, “intoxicare a opiniei publice”, “demagogie”, aruncarea unei “teme nocive” in spatiul public etc.

Suparat, deputatul PSD declara: “Ar fi mai bine ca, in viitor, Dragos Luchian sa propuna sa fiu executat in piata publica. Ar demonstra astfel ca e capabil de un gest barbatesc, fara sa mai fie instruit de Lucian Ciubotaru.”

Cosmin Necula afirma ca liberalii nu au inteles propunerea sa, care nu viza neachitarea facturilor catre firma care colecteaza deseurile, ci despovararea locuitorilor prin acoperirea unei parti din cost de catre Primaria Bacau.

“Eu le-am recomandat ca, in loc sa cheltuiasca banii pe traznai, sa-i foloseasca pentru a completa suma necesara asigurarii acestui serviciu. In urmatoarea conferinta voi prezenta «lumea deseurilor» si tot ce inseamna implicarea liberala in acest domeniu”, a declarat Cosmin Necula.

Acesta afirmase ca banii necesari completarii sumei datorate operatorului pot fi luati de la Sala Polivalenta si alte proiecte esuate, iar PNL nu l-a iertat. “S-a vorbit si despre mutat bani de la un capitol la altul in problema salubritatii, ceea ce este o aberatie, o ilegalitate”, acuza Dragos Luchian, in conferinta.

“E ilegal sa transferi bani de la un capitol la altul? Dar rectificarea bugetara ce reprezinta? Dar faptul ca sase milioane de euro au ramas necheltuiti anul trecut ce inseamna?” reactioneaza, iritat, Cosmin Necula. S-a mai vorbit si despre hotie in conferinta PNL, caci “Hot este si cel care fura voturi prin minciuna.”

Deputatul PSD se apara: “Eu nu am spus nicio minciuna, am facut o propunere bacauanilor, dar daca liderii PNL striga ca e o hotie ca locuitorii sa plateasca mai putin poate sunt ingrijorati de faptul ca nu vor mai fi bani pentru firmele-capusa!”