Acordarea subventiilor pentru incalzirea locuintei in sezonul rece 2014 – 2015 a mobilizat mii de familii din municipiul Bacau. Inca de luna trecuta, bacauanii ale caror venituri nu depasesc 615 lei pe membru de familie si-au depus dosarele pentru obtinerea subventiilor la Centrele de relatii clienti ale CET Bacau.

Desi documentatia ceruta a fost stufoasa, multi dintre solicitanti au facut ceea ce era necesar pentru a beneficia de bruma de bani acordata de municipalitatea bacauana.

“Eu am beneficiat si anul trecut de subventie si lucrul acesta m-a ajutat foarte mult. Pentru fiecare luna din perioada rece am primit 150 de lei, bani care s-au dus in contul datoriei de la intretinere. Nu este o suma foarte mare, insa, la bugetul mic al familiei a contat anul trecut si se va resimti pe deplin si anul acesta in costul incalzirii. Familia mea are cinci membri, iar cheltuielile lunare depasessc de multe ori posibilitatile noastre”, declara Vlad Constantin, locatar.

Pentru venituri pe membru al familiei de pâna in 155 de lei, se primeste un ajutor de 240 lei, pentru venituri cuprinse intre 155,1 si 210 lei, ajutorul este de 216 lei, intre 210,1 – 260 de lei se acorda 192 de lei, intre 260,1 si 310 lei se acorda 168 de lei, intre 310,1 si 355 de lei se acorda 144 de lei, intre 355,1 si 425 de lei se acorda 120 de lei, intre 425,1 si 480 de lei se acorda 96 de lei, intre 480,1 si 540 de lei se acorda 72 de lei si intre 540,1 si 615 lei se acorda 48 de lei. Subventia pentru incalzirea locuintei se acorda inclusiv proprietarilor de locuinte care se incalzesc cu gaze naturale.

“In fiecare an am depus cerere ca sa beneficiez de subventie si m-am incadrat in criteriile impuse. Pentru mine conteaza si 50 de lei daca pot fi scutita la cheltuieli”, spune Elvira Bruma. Exista insa si o alta categorie de bacauani care ar putea beneficia de acest ajutor pentru incalzirea locuintei, insa, vârsta inaintata si boala ii impiedica sa se deplaseze si sa stea ore in sir la cozi pentru a beneficia de o scutire de câtiva zeci de lei.

“Chiar daca am facut un efort sa-mi montez centrala termica de apartament, asta nu inseamna ca dispun de venituri mari. Pensia mea este putin peste 500 de lei si as putea depune cerere pentru a primi subventie, insa, boala nu-mi permite. Sa umblu la vremea aceasta prin frig, implica un risc pe care nu vreau sa mi-l asum. Asa ca prefer sa consum mai putin, ca sa ma incadrez in veniturile de care dispun”, spune Ruxandra Kaindel, pensionara. Bacauanii care au omis pâna acum sa solicite acordarea subventiei pentru incalzirea cu agent termic sau gaze naturale, pot depune cerere pentru lunile urmatoare la primarie sau la Centrele de relatii clienti ale CET Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ