Americanii petrec în medie aproape două ore pe zi pe telefonul mobil, dintre care doar 23 de minute pentru vorbit, potrivit unui studiu publicat marți în Statele Unite, informează AFP.

Ei consacră de asemenea 20 de minute zilnic pentru a trimite SMS-uri, 18 minute pentru mail, 16 minute pe site-uri și 11 minute pe rețelele sociale.

“Este impresionant să vedem modul în care consumatorii își folosesc smartphone-ul în primul rând ca platformă de date și informații, scopul inițial al aparatului”, constată Shawn Dubravac, economist la Consumer Electronics Association /CEA/, care a comandat sondajul.

Trei sferturi dintre respondenți spun că utilizează de asemenea o aplicație pentru a cunoaște vremea, una dintre cele mai utilizate, potrivit studiului.

Sondajul arată de asemenea că 53% dintre utilizatori își folosesc aparatul pentru a face cumpărături online.

Studiul arată că 66% din consumatori pe internet dețin un smartphone din august 2013 și că 45% dintre consumatori în general au planificat să-și cumpere unul în următoarele 12 luni.

Printre cei care nu au, circa 61% au planificat să-și cumpere unul la un moment dat.

“Se poate aștepta ca primele semne de saturație a pieței să apară în următorii câțiva ani”, constată Kevin Tillmann, analist la CEA.

“Dar perspectivele pe termen scurt de achiziții și îmbunătățiri ale acestor dispozitive rămân pozitive, iar piața de smartphone-uri va continua să crească cu clienți noi în 2014”, admite el.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de puțin peste 1.000 de adulți americani din mai până în august 2013. CEA precizează că nicio marjă de eroare nu poate fi calculată deoarece studiul se bazează pe răspunsurile unor persoane voluntare.AGERPRES