– problema câinilor maidanezi stârneste noi reactii in Cartierul Cornisa n in timp ce unii locatari hranesc animalele, altii le hulesc

Bacauanii care locuiesc in cartierul Cornisa Bistritei se plâng de faptul ca nu se pot odihni noaptea din cauza câinilor. Proprietarii apartamentelor din blocurile nr. 6, 7 si 8 turn de pe strada Cornisa Bistritei spun ca aceasta situatie dateaza de multi ani, dar nimeni nu a luat vreo masura.

“Eu locuiesc la blocul 8 si nu ma pot odihni de larma facuta de câinii din parcare. Acestia sunt agresivi, se reped la adulti si la copii. Am un copil de patru ani si nu pot iesi cu el in fata blocului de teama sa nu fie atacat de vreun câine si sa ramâna mutilat si marcat pe viata. Acesti câini se ascund in tufisurile din fata blocului 7, pentru ca in acest imobil sunt persoane care le arunca pe geam mâncare, chiar in dreptul garajelor situate la subsolul blocului. Sotul meu le-a vazut si le-a atras atentia in timp ce erau inconjurate de haita de câini de la containere, insa femeile respective l-au agresat verbal si l-au scuipat.

Sotul meu a anuntat Politia Locala, dar acestia i-au spus ca nu au cu ce sa se deplaseze”, declara Elena Botes, locatara. O alta reclamatie vine de la locatarii care folosesc spatiul verde dintre blocurile nr. 6 si 7.

“Este o familie care le pune de mâncare ciorilor si porumbeilor lânga locul unde ne uscam rufele, iar ca sa fie pomana deplina mai hranesc si doi câini agresivi. Mai mult, la resturile de mâncare se aduna mustele si gândacii, iar spatiul verde este plin de oase, pungi si gâturi de pui.

Si eu le-am vazut pe surorile gemene de la blocul 7 cum coboara cu galeata cu mâncare pentru vreo opt câini. Animalele se bat noaptea, latra, urla si locatarii deranjati de zgomotul lor arunca cu borcane, bidoane sau cutii”, spune un alt locatar revoltat. Despre problemele pe care le ridica in cartier câinii vagabonzi vorbeste si Marinela Tudosa, administrator la Asociatia de proprietari nr. 31.

“Problema câinilor fara stapân este reala si nerezolvata. Sunt haite de câini in cartier si cu toate sesizarile facute nu a venit nimeni sa-i strânga. Din spusele locatarilor, sunt câteva persoane care alimenteaza aceasta situatie conflictuala si periculoasa, pentru ca hranesc maidanezii, iar acestia s-au inmultit in cartier intrucât au hrana asigurata”, declara Marinela Tudosa.

Bacaunii care locuiesc in cartierul Cornisa spun ca sunt nemultumiti de faptul ca nici Primaria Bacau si nici Politia Locala nu au luat masuri in privinta sesizarilor facute de locatari si a strângerii câinilor fara stapân, sporind astfel gradul de nesiguranta in zona.