Senatorul social democrat de Bacău, Miron-Alexandru Smarandache, se pronunţă pentru diminuarea deficitului de forţă de muncă specializată din economia naţională, solicitându-i ministrului Economiei, Dănuţ Andruşcă, să prezinte strategiile guvernamentale emise în acest sens.

„Comisia Europeană doreşte introducerea unei aşa-zise «cărţi albastre», ca modalitate de atragere a forţei de muncă înalt calificate din afara Uniunii Europene. În prezent, România se confruntă cu un deficit de forţă de muncă, fapt care îngreunează activitatea în mai multe domenii importante ale economiei naţionale, având efect şi în ceea ce priveşte dezvoltarea societăţii româneşti în ansamblu”, a afirmat parlamentarul PSD, în interpelarea înaintată conducerii Ministerului Economiei.

Pentru a informa populaţia judeţului Bacău în legătură cu acest subiect, Miron Smarandache a solicitat ministrului de resort să răspundă următoarelor aspecte: „1. Ce strategii are Ministerul Economiei în vederea iniţierii unor politici complementare celor europene, de atragere şi menţinere în ţară a specialiştilor?; 2. Care sunt în prezent cele mai deficitare domenii ale economiei naţionale din perspectiva forţei de muncă, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Bacău?”.

„Pe fondul exodului forţei de muncă, şi în special al tinerilor, de după 1990, România a ajuns în anumite sectoare economice într-o situaţie mai dificilă. Consider că deficitul de specialişti care se înregistrează în prezent va fi remontat prin măsurile guvernamentale luate în perioada următoare. Un prim pas s-a făcut prin majorările salariale din luna martie, iar astfel de decizii destinate creşterii nivelului de trai al românilor vor continua, conform Programului de guvernare”, a conchis senatorul băcăuan.

Biroul de Presă al Senatorului PSD Bacău Miron-Alexandru Smarandache

Alte articole