Proprietarii de autoturisme care locuiesc pe strada Calugareni din nordul municipiului Bacau au ramas fara parcari auto. Spatiile amenajate cu dale de beton care s-au dorit a fi parcari ecologice au disparut, iar pe locurile respective sunt adevarate transee sapate pentru inlocuirea retelelor de termoficare secundare.

Din loc in loc se pot vedea gramezi de dale din beton si munti de pamânt si betoane sparte. Tot cartierul a fost sapat pe lungimea conductelor care transporta apa calda si caldura in casele bacauanilor racordati la sistemul centralizat de furnizare a agentului termic.

PUBLICITATE

Odata cu desfiintarea locurilor de parcare amenajate, in multe zone a disparut si posibilitatea de a parca masina pe strada. In lipsa altor solutii, soferii isi inghesuie masinile pe spatiul verde aflat la indemâna.

Daca esti pieton si mergi pe trotuar ai sentimentul ca te afli la un târg auto. Masinile sunt parcate una lânga alta, printre copaci, iar unele dintre ele ocupa chiar mare parte din aleile pietonale. Le mai lipsesc ofertele de preturi din geam.

“Nu avem ce face! Odata cu inceperea lucrarilor de modernizare a conductelor, ne-am trezit ca nu avem unde sa ne ducem masinile. Daca ajungi in cartier dupa ora 16, risti sa fii nevoit sa-ti lasi masina la câteva strazi distanta pentru ca nu mai gasesti locuri de parcare”, spune Marian Postelnicu. Mai grav este faptul ca unii conducatori auto nu au avut timp sa-si mute masinile de pe traseul conductelor si s-au trezit cu autoturismele blocate intre muntii de pietris rezultati in urma sapaturilor.

“La momentul inceperii lucrarilor nu eram in tara si n-am stiut ce se intâmpla acasa. Când m-am intors mi-am pus mâinile in cap. Masina mea ramasese izolata lânga bloc si era inconjurata de santuri. N-am ce sa fac in conditiile acestea”, declara Flavius Bornescu.

Cei afectati de aceste lucrari se gândesc cu groaza la sezonul rece. Ploaia, atât de dorita de altii, va fi cel mai mare dusman al locatarilor din zona. Tot noroiul rezultat in urma ploilor de toamna va fi carat in masini si in locuinte. Asfaltarea imediata a strazilor este improbabila la aceasta data.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Si pe strazile Bicaz si Constructorului este aceeasi poveste. Nu ca am ramas fara locuri de parcare , dar mai avem putin si ne teleportam in bloc ca nu mai avem pe unde trece de atatea santuri.

  2. Si pe strazile Bicaz si Constructorului este aceeasi poveste. Nu ca am ramas fara locuri de parcare, dar in curand ne vom teleporta in bloc din cauza santurilor sapate peste tot.

  3. Dragi concetateni nu va panicati, aceste tevi de termoficare noi in viitor vor transporta casete cu bani prin suflu mecanic, iar in prag de alegeri fiecare votant va primi felicitari electorale. Stati relaxati ca nu stiti ce oras de vis, s.f., va rezerva viitorul…/:))))

LĂSAȚI UN MESAJ