Stiinta Bacau stie cum sa câstige! Iar Dinamo nu stie sa piarda. Aceasta este concluzia finalei Cupei României la volei feminin desfasurata marti seara, la Cheile Gradistei si adjudecata de studente dupa ce bucurestencele s-au retras de pe teren in setul cinci, la scorul de 12-9 pentru echipa antrenata de Florin Grapa! Un abandon marca “Stefan”, iar aici ne referim atât la finantatorul lui Dinamo, cât si la sotia sa, voleibalista la gruparea din Capitala.

Concret, la scorul de 2-2 pe seturi si 12-8 pentru Stiinta in decisiv, Dinamo a punctat prin Carbuneanu pentru 12-9. Arbitrii au validat punctul, insa Ana Maria Stefan, in pragul unei crize de nervi generata de faptul ca Stiinta a intors in mai multe rânduri soarta finalei, a invocat o atingere de fileu la adversare.

De aici s-a declansat nebunia. Si circul! Finantatorul Marian Stefan zis “Piticu”, cunoscut si ras-cunoscut pentru iesirile sale necontrolate, care i-au adus mai multe suspendari din partea Federatiei, s-a dat din nou in petec, scotându-si echipa de pe teren.

PUBLICITATE

In aceste conditii, Stiinta a fost declarata câstigatoare de catre oficialii FRV, studentele reconfirmându-si statutul de “bestie neagra” a lui Dinamo si, totodata, pastrându-si trofeul in vitrina.

Dincolo de epilogul umbrit de lipsa de sportivitate a dinamovistelor, finala a fost una super-spectaculoasa. Cel putin prin rasturnarile de situatie. In formula Moisa, Rogojinaru, Harelik, Lupu, Sobo, Baciu si Albu (libero), bacauancele au inceput jocul in forta, adjudecându-si primul set cu un categoric 25-15.

Partialul secund a fost unul decis in prelungiri, Dinamo impunându-se cu 26-24, in ciuda faptului ca Stiinta si-a ajuns din urma adversara in mai multe rânduri. Având un puternic ascendent moral si beneficiind de anumite nesincronizari din jocul bacuancelor, Dinamo a preluat conducerea la seturi cu 2-1, dupa un 25-19 sec si s-a distantat la 20-15 in actul al patrulea.

Din acest moment, Stiinta a inceput o neverosimila cursa de urmarire, revenind de la 22-24, salvând trei mingi de set si de meci si ducând finala in decisiv dupa un supercalifragilistic 28-26! In setul cinci, bucurestencele au lasat impresia ca vor face fata socului, conducând cu 7-4 si 8-7. Impresie falsa!

Elevele lui Grapa au avut un nou come-back de senzatie, punctând de cinci ori la rând inainte ca Ana Maria Stefan si colegele sale sa-si piarda mintile, obrazul si, bineinteles, un trofeu pe care l-au avut in mâna, dar care a ajuns din nou in Bacau pentru ca aici exista o echipa care chiar stie sa câstige!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. De vina ptr ce se intampla cu Dinamo este si sefa clubului, Lipa, care confunda fotoliul clubului cu locul sau din barca de 8+1! Stima ptr sportiva Lipa, dar ca sef e praf !! Si din cauza ei la Dinamo se pierd trofee !! Sefii FR Volei stiu de ce….

  2. Felicitari intregii echipe.Acest individ numit stefan afacut scandal si cand era la Rapid.Face de rusine clubul si acest joc frumos cand este jucat de adevarati sportivi.ASTEPTAM FEDERATIA.

  3. Bravo Stiinta! O victorie contra Piticului e mai dulce decit un titlu de campioana. Nu inteleg insa de ce Federatia de volei nu ia masuri de ordin financiar impotriva acestui individ care de ani buni face numai circ la meciuri

LĂSAȚI UN MESAJ