Primarul suspendat al Bacaului, Romeo Stavarache, a contestat, vineri, la Curtea de Apel, decizia de prelungire a masurii arestului la domiciliu, luata de Tribunal pe 28 martie.

Unul din argumentele aduse pentru revocarea sau inlocuirea masurii a avut legatura cu starea sa de sanatate care ar impune tratamente si deplasari.

Primarul a anuntat chiar ca va intra in concediu pâna la sfârsitul mandatului.

PUBLICITATE

“Sunt foarte bolnav, am slabit 10 kilograme. Am tensiune arteriala cu risc de gradul III”, s-a plâns edilul.

Instanta a luat in calcul aceste probleme de sanatate, dar si intentia primarului de a se indeparta de viata politico-administrativa.

In acest context, decizia magistratilor si conditiile impuse, aparent atipice in alte situatii, sunt corecte, a apreciat si avocatul primarului.

Curtea de Apel a admis contestatia lui Stavarache si a dispus înlocuirea arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar.

Pe lânga restrictiile obisnuite impuse de aceasta masura, inclusiv de a nu parasi tara si de a nu lua legatura cu inculpatii/martorii din dosar, instanta i-a pus in vedere primarului si alte obligatii: sa nu se deplaseze la sediile Primariei Bacau si Consiliului Local Bacau ori în locatiile în care se desfasoara sedintele Consiliului Local Bacau si sa nu exercite functia de primar al municipiului Bacau ori al altui municipiu sau comune.

In cazul nerespectarii obligatiilor, controlul judiciar poate fi înlocuit cu arestul la domiciliu sau arestul preventiv.

Decizia este definitiva.

Romeo Stavarache a fost plasat in arest la domiciliu, la inceputul lunii martie, fiind acuzat ca a incalcat conditiile controlului judiciar si a luat legatura cu martorii din dosar, angajati in primarie, atât in scris, cât si prin intermediari.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

11 COMENTARII

 1. Diagnosticul este fabricat de un cardiolog care are legatura mai mult ca sigur cu sfatul dat de avocata sa Boana.
  De aici l-au trimis chipurile si la Iasi sa mai dea cu parafa si altii s.a.m.d.
  Se deduce clar ca nu e atat de grava boala lui spagarache din moment ce se manifesta asa doar cand e arestat preventiv sau la domiciliu.
  Eu nu inteleg cine a inventat arestul asta la ,,domiciliu”? Esti sau nu esti arestat, ce e asta?
  Cat a stat la biblioteca ca primar nimic nu-l durea, decat isi facea planuri cum sa loveasca in altii, ca el si ai lui sunt foarte razbunatori.
  La toti cei care au adus Bacaul in halul acesta, le doresc sa ajunga la mila celor de care si-au batut joc multi ani.

 2. ii recomand lui stavarake sa-si faca un control la cap!ca la inima n-are nimic, doar de sufera de inima albastra ca l-a parasit amanta… ce face el este teatru de cea mai joasa speta.
  trebuia sa-si dea demisia inca de cand a fost arestat in 2014!

 3. Stavarache o caricatura la toate capitolele, un incompatent si un colivar politic. Taietor de frunze la ciinii cit a fost angajatul Aerostarului, taietor de frunze la ciinii si in scaunul Primariei, un predecesor de prima mina a nulitatilor din fotoliul de Primar de-a lungul timpului. Pe mine altceva ma deranjeaza,acest articol este incadrat la capitolul ,,politic,, unde noi muritorii de rind nu avem dreptul la a comenta sau a avea o opinie privitoare la viitorul Primar sau la manevrele de multe ori mirsave a alesilor nostrii. Cind este de blamat un ,,opozant,, politic accesul este liber, cind vrei sa atentionezi sau sa critici derapajele unor maruntii ,,politicienii,, din tabara opusa ti se baga pumnul in gura cu Standardele comunitatii. Niste aiureli gen Legea demnitati umane a puscariasului L.Dragnea…..poporul nu are dreptul la gindi sau a-si manifesta opiniile,el este obligat doar sa voteze si sa taca. Iar pentru asta trepadusii din presa locala te reduc la tacere cum le vor marimea muschiului lor . Pentru mine opinia unui cetatean indiferent de exprimare are mai multa credibilitate,ea reflecta realitatea din cotidian ,reflecta frustarile romanului de rind la adresa unei clase politice corupte pina in maduva cozii. Pentru voi cei de la Desteptarea aceasta atitudine va compromite si va coboara multe trepte in ale,, demnitatii umane,,…..cu mina care dai, cu aia vei primi.

LĂSAȚI UN MESAJ