La nivelul judetului Bacau, in primele sase luni ale acestui an, la Inspectoratul de Politie Judetean Bacau, au fost sesizate 3.375 de furturi, in usoara scadere fata de perioada similara a anului trecut. Aproape 500 de fapte sunt furturi din locuinte, ceea ce inseamna ca in medie, pe zi, s-au spart trei case. Numarul total a crescut cu câteva procente si cele mai multe furturi au fost in mediul rural, circa 300, celelalte fiind inregistrate in municipii si orase.

De remarcat este faptul ca, in mediul urban cresterea este semnificativa, de peste 25%. In continuare hotii care intra intr-o locuinta de la oras sunt atrasi de aparatura electronica, bijuterii, bani si alte lucruri de valoare, iar din casele de la tara fura cam tot ce cred ei ca pot valorifica ulterior. In aceeasi perioada, in tot judetul, au fost sparte si aproape 140 de societati comerciale si circa 200 de autoturisme.

„Infractiunile contra patrimoniului sesizate in mediul rural s-au diminuat, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Cresteri inregistram la inselaciuni, cu un plus de 76 de fapte, si la furturile de pasari, cu 45,8%” – spune cms. sef Vasile Oprisan, inspectorul sef al IPJ Bacau.

PUBLICITATE

Furturi de la sate:
– 296 – furturi din locuinte
– 142 – de materiale ferose si neferoase
– 70 – de pasari
– 69 – de animale
– 39 – din societati comerciale
– 27 – din autoturisme
– 16 – de cablu

Moda perchezitiilor de la tara

Pentru prinderea suspectilor si recuperarea prejudiciilor, politistii de la Sectiile rurale organizeaza frecvent perchezitii in satele din judet, la locuintele celor pe care-i banuiesc de furturi. Spre exemplu, doi minori, din comuna Letea Veche, au fost acuzati de furt calificat dupa ce la domiciliile lor s-au gasit bunuri de uz casnic, electrocasnice si aparatura electronica, in valoare de circa 2.000 de Euro, ce erau furate dintr-o casa unde proprietarii veneau rar.

Practic acestia au gasit locuinta aproape goala si au cerut ajutorul Politiei. Multe dintre spargeri sunt date la pont sau dupa ce infractorii studiaza terenul, stiu cam ce valori au proprietarii in case si când nu sunt acasa, pentru a putea da lovitura fara sa fie surprinsi.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ