Copilaşii de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Bacău au fost vizitaţi în prag de Crăciun de liceele „Grigore Antipa” şi „Henri Coandă”, care au venit cu daruri şi colinde. Dulciurile şi fructele au fost la fel de bine primite de micile gazde cum au fost şi cântecele magice de sărbătoare ale adolescenţilor.

Reuniţi în Proiectul educaţional „Dăruim dragoste, dăruim bunătate”, activitatea „Spiriduşul lui Moş Crăciun”, elevii celor două licee nu sunt la prima ispravă de suflet, în anii trecuţi ei bucurându-i pe bunicii de la Căminul pentru persoane vârstnice Bacău.

Profesoarele Iuliana Crinuţa Bontă, Monica Arva, Corina Lungu, de la Liceul Tehnologic „Grigore Antipa”, şi Angela Budău, de la „Henri Coandă”, au încercat şi au reuşit să descopere sensibilitatea tinerilor învăţăcei şi să o transforme într-un gest de care micuţii îngrijiţi în Centrul Şcolar au nevoie de Sărbători. Şi alţi oameni de suflet, printre ei şi deputatul Ionel Floroiu, au contribuit la bucuria dăruirii pentru cei ce aşteaptă mereu un semn de iubire.

„Mă bucur că suntem în al treilea an când aducem bucurie oamenilor pentru care viaţa nu a fost foarte generoasă. Elevii au fost calzi şi s-au emoţionat simţind bucuria celor mici. Este şi aceasta o lecţie, una a generozităţii simple şi necesare, de care e mare nevoie acum.”

Profesor Iuliana Crinuţa Bontă, Liceul Tehnologic „Grigore Antipa” Bacău

Alte articole