23 februarie 2024
EvenimentSoseaua de centura va fi construita de turci

Soseaua de centura va fi construita de turci

Dupa 16 luni de la scoaterea la licitatie a contractului de construire a variantei ocolitoare a Bacaului exista un câstigator.

La licitatia demarata in aprilie 2013 s-au inscris zece firme, doua dintre acestea fiind din judetul Bacau: SA&PE Construct SRL, apartinând de UMB Spedition, si PA&CO International.

Câstigatoarea licitatiei a fost, insa, Eko Insaat Ve Tic AS din Turcia, cu o oferta de 393,8 milioane de lei, urmata de Max Boegl România SRL, cu 488,4 milioane de lei.Mai multe firme au contestat rezultatul, iar Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a dispus anularea raportului procedurii de atribuire si reevaluarea ofertelor, ceea ce a nemultumit Eko Insaat Ve Tic AS.

Conflictul a ajuns in instanta, care a admis in parte plângerile constructorilor si a decis ca toate ofertele sa fie reanalizate.

Comisia nationala de evaluare a decis, in final, ca tot compania Eko Insaat Ve Tic AS din Turcia este câstigatoarea licitatiei, iar Ministerul Finantelor a aprobat raportul de atribuire.

“E acelsi câstigator si sper ca dupa ce rezultatul va fi transmis tuturor firmelor participante la licitatie sa nu mai avem contestatii”, a declarat Dragos Benea, presedintele CJ Bacau.

Initial, autoritatile locale declarasera ca ar prefera sa câstige o companie din judetul Bacau. “Eu sper, acum, sa fie o firma câstigatoare, o data pentru totdeauna, si sa inceapa lucrarile de executie”, a precizat presedintele CJ. In august a fost semnat si contractul de consultanta pentru monitorizarea investitiei, de la organizarea de santier, derularea fazelor de executie, facturarea si decontarea sumelor cheltuite pâna la receptionarea lucrarilor.

Varianta ocolitoare a Bacaului va avea o lungime de 30,7 km si va fi terminata in 24 de luni de la data semnarii contractului. Se estimeaza ca asta se va intâmpla pâna la sfârsitul lunii septembrie, asadar vom avea sosea de centura in octombrie 2016.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri