cms.sef Florentina Neamtu spune ca prestatia colegilor a contat mult in perioada aglomerata/Foto: Ramona Ionescu

– Serviciul Pasapoarte a primit in luna august intre 200 si 250 de cereri pe zi – la sfârsitul lunii septembrie numarul solicitarilor s-a redus la jumatate

Dupa plecarea stranierilor, activitatea angajatilor Serviciului Public Comunitar pentru Evidenta si Eliberarea Pasapoartelor Simple (SPCEEPS) Bacau a revenit la normal. Daca in luna august se primeau intre 200 si 250 de solicitari/zi, la sfârsitul lunii septembrie, numarul cererilor a ajuns la aproximativ 100/zi.

“In perioada de vârf au fost eliberate in total 4.146 de pasapoarte. Documentele de calatorie s-au inpartit in pasapoarte electronice (2.578), pasapoarte electronice eliberate cetatenilor români cu domiciliul in strainatate (36), pasapoarte temporare (1.515) si pasapoarte temporare pentru românii cu domiciliul in strainatate (17). Dupa cum arata datele statistice, cetatenii au solicitat cel mai mult eliberarea pasaportului electronic, trecând peste suspiciunea legata de cip”, declara comisar sef Florentina Neamtu, seful Serviciului Pasapoarte Bacau.

PUBLICITATE

Programarile on-line, un real succes

Accesând link-ul http://www.prefecturabacau.ro/programare-online-depunere-dosar-pentru-eliberare-pasaport/, bacauanii se pot programa on-line in vederea depunerii actelor necesare pentru obtinerea unui pasaport. In luna august, pentru a evita aglomeratia de la ghisee, au apelat la acest serviciu 910 persoane. Astfel, lucrurile s-au simplificat, iar solicitantul a venit in ziua si la ora stabilita.

“Programarea on-line ne-a ajutat mult in perioada aglomerata. Am putut gestiona altfel situatia, aveam o evidenta clara si in functie de programarile on-line se prelucrau si restul dosarelor. Un alt lucru care s-a dovedit a fi de un real folos bacauanilor a fost sustinerea audientelor zilnice. Am reusit asfel sa-i informam pe oameni si sa le lamurim problemele semnalate”, spune cms. sef Neamtu. Prin accesarea programarii on-line, persoana este de acord cu prelucrarea datelor personale, in conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

Programarea este gratuita si netransmisibila iar inainte de programare, bacauanii au obligaţia de a verifica informatiile postate pe site privind documentele necesare pentru depunerea cererii de pasaport. Programarile nu se pot face telefonic si sunt valabile doar pentru depunerea cererilor de pasapoarte nu si pentru eliberarea acestora.

Taxe pentru pasapoarte

In ceea e priveste taxele care trebuie platite, acestea nu au suportat modificari. Un pasaport electronic costa 292 de lei (valabil 5 ani), pentru minorii sub 12 ani se plateste o taxa de 266 lei (valabil 3 ani), iar un pasaport temporar este 222 de lei. Acesta din urma este valabil un an de zile si se elibereaza in doua ore. Bacauanii care locuiesc in zona municipiului Onesti nu trebuie sa faca deplasarea pâna in Bacau, pentru ca in fiecare zi de marti, o echipa mobila de la Serviciul Pasapoarte se deplaseaza la Primaria Onesti.

Bacauanii care locuiesc in localitatile invecinate beneficiaza de acest serviciu, tocmai pentru a fi scutiti de drumul pâna la Serviciul Pasapoarte. Aproximativ 50 de cereri sunt depuse saptamânal la Onesti si tot atâtea documente de calatorie sunt eliberate. De precizat este faptul ca in Onesti se primesc cereri doar pentru eliberarea pasapoartelor electronice. Programul de lucru cu publicul la SPCEEPS Bacau este în continuare 8.30 – 16.30, cu exceptia zilei de miercuri când programul se prelungeste până la ora 18.30.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ