Inspectoratul teritorial de Munca Bacau este bombardat cu plângeri ale fostilor sau actualilor angajati ai combinatului chimic Amurco, legate de faptul ca nu si-au mai incasat salariile de patru luni. “Avem liste care cuprind si 60 de nume ale reclamantilor, dar sunt si plângeri individuale. Inspectoratul nu are insa ce face, atâta vreme cât partea reclamata, respectiv conducerea Amurco, spune ca intâmpina dificlutati economice majore si de aceea nu se poate achita nici de obligatia platii salariilor”, ne-a declarat Dan Buftea, purtatorul de cuvânt al ITM Bacau. O varianta pentru fostii si actualii angajati ar fi sa dea in judecata conducerea Amurco, insa nici asa se pare ca solutia nu ar fi una favorabila. “Chiar daca ar câstiga procesul, sentinta ar trebui pusa in aplicare cu un executor judecatoresc. Dar acesta nu ar avea practic ce sa execute, atâta vreme cât Amurco detine foarte putine mijloace fixe, iar oamenii au contacte de munca incheiate cu Amurco. Restul mijloacelor fixe sunt ale altor firme detinute tot de Ioan Niculae. Asadar, din executare nu ar avea cum sa rezulte atât de multi bani incât sa fie acoperite restantele salariale pe ultimele patru luni ale celor peste 700 de fosti si actuali angajati”, a explicat un salariat al Amurco. Marin Maldareanu (foto), managerul Amurco, a declarat ca situatia financiara a combinatului este foarte proasta si ca va incerca sa mai reduca din restantele salariale putin câte putin. De altfel, in acest ritm au si primit angajatii pâna acum câteva sute de lei, când au refuzat sa mai intre la lucru sau au pichetat birourile conducerii.

Directorul Maldareanu spera intr-o repornire a combinatului la toamna, când cei 430 de oameni concediati de la 1 iulie ar putea fi rechemati la lucru.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ