Nicoleta Carmen Frunza

S-au afisat primele note la Titularizare 2015. Profesorii care au participat la acest examen au scapat de emotii. Ministerul Educatiei a facut publice, luni, 20 iulie, rezultatele, inainte de contestatii, pentru acest concurs, destinat cadrelor didactice din invatamântul preuniversitar.

Anul acesta, in judetul Bacau, totalul tezelor care au intrat la corectare a fost de 555 (din care sase au fost anulate in centrele de evaluare pentru ca nu au respectat metodologia), in scadere fata de anul trecut, când au fost 769. Note peste 5 (cinci) au obtinut 402 candidati – procent de promovare 73,22 la suta, iar peste 7 (sapte), 186 de candidati – promovare 33,87 la suta. Cei cu note peste 7 pot fi angajati in sistem pe perioada nedeterminata (ca titulari), iar cei cu note peste 5, pe perioada determinata (ca suplinitori calificati sau necalificati). Note intre 5 si 7 au fost obtinute de 216 de candidati.

Urmeaza repartizarea candidatilor promovati pe unul din posturile vacante sau rezervate, in mai multe etape, prin sedinte publice, care incep pe 27 iulie.

PUBLICITATE

Sunt insa si 147 de candidati, care au luat note sub 5 (cinci). Cea mai mica nota a fost de 1.15, la disciplina Educatie fizica si sport, urmata de alte trei note de 1.3, pe aceeasi disciplina, dar si la Arte vizuale. La polul opus, pe lânga o singura nota de 10 (zece), s-au mai luat una de 9.80 (la Matematica), 9.75 la Religie romano – catolica si trei de 9.55 la Limba si literatura româna si Religie ortodoxa. Anul trecut rata de promovare (cel putin nota 5) inregistrata la proba scrisa a concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante sau rezervate din invatamântul preuniversitar, inainte de solutionarea contestatiilor, a fost de 79,71 la suta.

La nivelul judetului Bacau, in anul scolar viitor, sunt 208 posturi titularizabile (perioada nedeterminata), dar si alte 1.772 netitularizabile (perioada determinata), in total 1.980 de catedre. Cea mai mare concurenta este pe catedrele de Limba si literatura româna, pe posturile de invatator si educator, dar si pe disciplina Matematica.

Candidata de 10 (zece)

Singura nota de 10 (zece) la examenul de Titularizare 2015 apartine candidatei Nicoleta Carmen Frunza, asistent medical la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau. „In urma cu patru ani am decis sa intru si in invatamânt. Lucrez de 20 de ani in sistemul sanitar, am fost si la Pediatrie 9 ani, am lucrat si in Torino, Milano si Alexandria in Italia, in domeniul cercetarii, iar de 8 ani sunt asistenta la Oncologie. In paralel, predau si la Scoala postliceala sanitara FEG”, ne-a declarat asistenta medicala. De când este si profesoara a obtinut deja rezultate remarcabile cu elevii sai la Olimpiada Nationala de Nursing (locul I, acum doi ani, si mentiune, anul acesta.) „Acum un an a absolvit prima mea generatie, despre care am zis ca e de aur. Anul acesta a absolvit a doua generatie, de diamant. Acestea sunt bucuriile meseriei. Chiar eram cu elevii mei, dimineata (ieri, n.r.), le mai verificam lucrarile de licenta, când am aflat ce nota am luat la Titularizare. Sora mea m-a sunat. Am facut pasul acesta pentru a-mi demostra ca inca se mai poate. Este si multa munca, si ambitie, dar si daruire. Am decis sa aleg si sistemul de invatamânt pentru a duce practica in teorie si teoria in practica”, ne-a mai spus Carmen Frunza, care va aplica pentru catedra de asistenta medicala generala (maistru instructor) de la Colegiul „Mihai Eminescu”, ruta postliceala. Tot acum, in urma cu nici doua saptamâni, a sustinut si examenul de definitivat in invatamânt, pe care l-a trecut cu brio. Ce va urma? „Voi imbina de acum ambele meserii: cea de asistent medical in spital si cea de profesor. Am fost singurul candidat pe acest post, la ambele examene, si mi-am dorit foarte mult sa le fac fata cu bine. Când vrei, poti si reusesti”, a conchis candidata de 10 (zece).

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

18 COMENTARII

 1. Felicitari maxime Nicoleta, colega noastra cu care ne mandrim!
  Asta inseamna demnitate si onoare, sa-ti castigi locul de munca muncind si dand examene corecte, nu prin numirir politice si simpatii de tot felul.
  De oameni ca tine are nevoie Bacaul si tara toata.

 2. Pe langa faptul ca este o foarte buna profesionista in meseria pe care o face are si multa UMANITATE, am fost pacienta pe sectia de oncologie… te unge la suflet cand iti vorbeste, conteaza foarte mult pt bolnavi.

  Felicitari, doamna!

 3. Este jenanta prestatia asazisilor profi de sport. Din pacate, statul roman va dori ca in viitorul apropiat elevul sa faca 3-4 ore pe saptamana de sport cu acesti profesori. Proful de sport va fi mai tare ca proful de romana si matematica. Si uite asa, indobitocim tanara generatie care va veni la scoal sa … faca sport …

 4. Felicitari doamnei!
  Sa spuna ISJ BACAU daca toate posturile titularizabile au fost scoase la concurs, mai ales la BIOLOGIE, MATEMATICA, LB. ROMANA, GEOGRAFIE, fiindca vor ramane candidati buni in afara repartitiei!!!!!!!!!!!!!!

 5. Da,felicitari!Insa va avea salariul egal cu al unui vanzator de la supermarket fara tichete de masa.
  Asa ca ramane cu notele bune si aprecierea verbala si atat.

LĂSAȚI UN MESAJ