Ca și la prima probă a Simulării Evaluării Naționale, care se desfășoară în aceste zile în toate școlile și colegiile care au învățământ gimnazial, unde au absentat 675 de elevi la Limba și literatura română (366 de clasa a VII-a și 309 de clasa a VIII-a), ieri, la testarea de la Matematică, a doua probă, au ales să chiulească chiar mai mulți candidați: 407 la clasa a VII-a (din totalul de 6.079 de înscriși, au fost prezenți 5.672 de elevi) și 369 la clasa a VIII-a (din totalul de 6.095 de înscriși, au fost prezenți 5.726 de elevi).

Subiectele de la această probă pe care au susținut-o elevii de la cele două nivele de studii (clasa a VII-a, în premieră anul acesta, după cum am mai scris, și clasa a VIII-a) au fost construite pe structura subiectelor de la examenul propriu-zis. Nu au lipsit ecuațiile, numele reale, mulțimile, noțiunile de geometrie plană și în spațiu, diagramele, numerele naturale. Elevii au avut trei cerințe principale, fiecare cu mai multe subpuncte.

Simularea probei de Matematică a început la ora 9.00, în cele 148 de centre de examen din tot județul Bacău, și a durat 2 ore. Acesta este al șaselea an când Ministerul Educației organizează Simularea examenelor de Evaluare Națională la nivel național, ceea ce înseamnă că aceste testări au avut loc la aceeași dată, începând cu aceeași oră în toate școlile, cu aceleași subiecte de rezolvat. Subiectele de Simulare, la fel ca subiectele de la examenele propriu-zise, sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare.

Corectarea lucrărilor este realizată de către doi profesori din școlile în care elevii au susținut Simularea, în baza unor bareme care asigură unitatea și obiectivitatea evaluării și notării la nivel național. Prin aceste testări se urmărește familiarizarea elevilor de clasa a VIII-a cu rigorile examenului pe care îl vor susține la finalul ciclului gimnazial (între 18 și 21 iunie 2019), stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum și optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din vară.

47 de elevi, la proba de limbă maternă

Astăzi, 13 martie, se desfășoară ultima probă de Simulare a Evaluării Naținale la Limba și literatura maternă. În județul nostru, susțin această testare doar 20 elevi de clasa a VII-a și 27 de clasa a VIII-a, care studiază la clasele de bilingv de la Școala Gimnazială „Dani Gergely” din Ghimeș Făget. Notele finale de la Simularea Evaluării Naționale vor fi cunoscute de către elevi pe 22 martie. Rezultatele simulării nu pot fi contestate și pot fi trecute în catalog dacă elevii depun solicitări scrise în acest sens.

Săptămâna viitoare este programată și Simularea examenului de Bacalaureat (la care participă elevii claselor a XII-a, dar și cei din clasele a XI-a).

Alte articole