Arme confiscate de la braconieri

O armă de vânătoare confecționată artizanal, muniția aferentă și o puscă cu aer comprimat, introdusă ilegal în țară, au fost ridicate de polițiști de la locuința unui tânăr de 23 de ani, în urma unei percheziții domiciliare.

La data de 23 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Bacău au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui tânăr de 23 de ani, din comuna Berzunți.

Polițiștii au identificat și ridicat în vederea cercetărilor o armă de vânătoare, confecţionată artizanal, cal. 12 mm., 6 cartuşe de vânătoare și o pușcă cu aer comprimat, cal. 5,5mm.

PUBLICITATE

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că tânărul în cauză ar fi confectionat arma artizanală, în cursul lunii martie 2015, iar cartușele de vânătoare și pușca cu aer comprimat le-a introdus ilegal în țară în perioada septembrie 2014-martie 2015.

De asemenea, din verificări a mai rezultat că cel în cauză s-ar fi deplasat în repetate rânduri în pădurea din apropierea locuinței sale, având asupra sa arma de vânătoare și muniția aferentă, cu intenția de a bracona.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, contrabandă calificată și braconaj cinegetic.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ