15 iulie 2024
SănătateSezonul căpușelor începe mai devreme din cauza vremii calde

Sezonul căpușelor începe mai devreme din cauza vremii calde

Medicii și biologii observă începutul prematur al sezonului căpușelor, ca urmare a temperaturilor ridicate înregistrate în ultima perioadă. În mod obișnuit, primii pacienți care se prezintă la medici pentru îngrijiri legate de înțepăturile de căpușe apar în luna aprilie, însă, în acest an, medicii au început să ofere îngrijiri încă din luna februarie.

Jumătatea lunii februarie a marcat debutul pacienților care s-au prezentat cu înțepături de căpușe în unitățile de primiri urgențe, fapt neobișnuit comparativ cu anii anteriori. Cu toate acestea, sesizările referitoare la înțepăturile de căpușe au fost tot mai numeroase în ultimele săptămâni, iar pe rețelele de socializare, locuitorii din întreaga regiune au raportat “o invazie de căpușe”.Biologii explică fenomenul prin vremea neobișnuit de caldă înregistrată încă de la începutul anului. Temperaturile ridicate din februarie au contribuit la accelerarea dezvoltării căpușelor și la începerea sezonului de activitate mai devreme decât de obicei.

Cu toate acestea, specialiștii avertizează asupra riscurilor asociate înțepăturilor de căpușe, care pot transmite diverse boli precum encefalita de căpușe și boala Lyme. Recomandările includ verificarea atentă a corpului după activități în aer liber și informarea medicului în cazul apariției simptomelor specifice.

În contextul acestor informații, se impune o mai mare vigilență din partea populației și a autorităților pentru a gestiona corect și eficient această problemă de sănătate publică.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri