24 aprilie 2024
Cultură„Seniorul politicii românesti” a fost comemorat si in Bacau

„Seniorul politicii românesti” a fost comemorat si in Bacau

„20 de ani fara Corneliu Coposu” este titlul expozitiei deschisa sâmbata la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”. Evenimentul face parte din ciclul de manifestari comemorative, incepute in 2014, dedicate marelui om politic taranist Corneliu Coposu, nascut pe 20 mai 1914, la Bobota – Salaj, decedat pe 11 noiembrie 1995, Bucuresti.

Manifestarea are menirea de a aduce in atentia opiniei publice personalitatea, viata si activitatea marelui om politic Corneliu Coposu, care a petrecut aproape 18 ani in temnitele comuniste. Expozitia itineranta, formata din roll-upuri, este realizata de Asociatia Crestin Democrata -România de Mâine, in parteneriat cu reprezentanta Fundatiei Hanns Seidel România si Republica Moldova.

Expozitia, structurata pe trei mari sectiuni (tineretea, familie, studii, activitatea politica; cei 18 ani prin temnitele regimului comunist si, ultima, cea mai luminoasa, perioada de dupa 1990), a fost prezentata publicului de ing. Mircea Muresanu, presedintele Asociatiei Crestin Democrate -România de Mâine – Bucuresti.Expozitia a fost un prilej de a aduce in fata publicului, din pacate destul de restrâns, amintiri, evocari ale celor care au avut sansa sa-l cunoasca, dr. Iulia Stefanescu, primul consilier femeie al PNTCD, in prezent vicepresedinte al partidului si presedinte al Organizatiei Femeilor, Sandu Pobereznic, presedinte al PNTCD Buhusi, Petru Martinas, presedinte al PNTCD Iasi (de reamarcat prezenta iesenilor la acest eveniment), dr. Constantin Negru, presedinte al organizatiei judetene a PNTCD Bacau. Un discurs concentrat, sugestiv a avut prof. Gabi Corodeanu, presedinte al „municipalei” taraniste, care a venit cu o interesanta initiativa:

„S-a vorbit si se vorbeste de generatiile de sacrificiu, insa acest sacrificiu l-a facut doar poporul, oamenii de rând, insa niciodata, in istoria postdecembrista, nu am vazut ca acest sacrificu sa-l faca si clasa politica. De aceea, de aici din Bacau, lansam chemarea, sa fie timpul zero, in care sa promovam, sa crestem prima generatie de sacrificiu a clasei politice, responsabila, care sa sacrifice, ma repet, timp, bani, viata pentru binele poporului, pentru modernizarea României, dupa modelul marelui om politic Corneliu Coposu”, a precizat asistentei Gabi Corodeanu. Dupa Bucuresti, Timis, Arad, Cluj, Curtea de Arges, Focsani, expozitia „20 de ani fara Corneliu Coposu” ramâne in Bacau pâna pe 4 iulie.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri