Duminică, 12 septembrie, ora 18.30 la Sala Ateneu orchestra băcăuană cântă în Seara de operă organizată sub egida Consiliului Județean Bacău de Filarmonica Mihail Jora, în colaborare cu Institutul Italian de Cultură și Genoa International Music Youth Festival – Comune di Genova.

Dirijorul concertului este Lorenzo Tazzieri, unul dintre cei mai apreciați exponenți ai noii generații de dirijori. La 35 de ani este dirijor principal la Tokyo Metropolitan Opera Foundation, director artistic la Genoa International Music Youth Festival, la Batumi International Music Festival (Under the Sky) și Chile Opera Festival. Recent a fost desemnat cel mai tânăr muzician Ambasador genovez în lume. A debutat în 2010 cu Werter de J. Massenet la Wielki Theater în Poznan.

Soprana Marta Mari, mezzosoprana Giada Venturini, tenorul Oreste Cosimo vor fi protagoniștii serii, într-un program cu cele mai cunoscute arii si duete din: Traviata, Trubadurul, Forța destinului, Nabucco, Luisa Miller de Giuseppe Verdi și Boema, Suor Angelica, Madama Butterfly de Giacomo Puccini.

GIUSEPPE VERDI

Uvertura la Forța destinului

Rigoletto: „ella mi fu rapita… parmi veder le lagrime… Possente amor”

Trubadurul: „tacea la notte placida… Di tale amor”

Trubadurul: „stride la vampa”

Luisa Miller: „o fede negar potessi… Quando le sere al placido”

Forța destinului: „pace mio Dio”

Nabucco: O dischiuso è il firmamento

La Traviata: Preludiu la actul 3

La Traviata: Parigi o Cara

GIACOMO PUCCINI

Manon Lescaut : Intermezzo

La Bohème: „chi è là, scusi…che gelida manina… Si, mi chiamano Mimi… O soave fanciulla”

Suor Angelica: Intermezzo

Madama Butterfly: Viene la seraPUBLICITATE