Preturile biletelor de tren vor creste diferentiat de la 1 septembrie, cu pâna la 10%, masura tinând cont de evolutia inflatiei si majorarea din ultimii doi ani a unor costuri ale CFR Calatori, cu combustibili, energie sau piese.

Pentru rutele scurte (parcurse de trenurile Regio), cresterea va fi operata prin rotunjirea tarifului la 50 bani sau la leu, prin majorari cu valori cuprinse intre 10 bani si 50 bani, in vreme ce pentru rutele lungi, la trenurile InterRegio (IR) scumpirea va fi de pâna la 10%.

In cazul trenurilor Regio, la clasa a II-a, pretul unui bilet pe ruta Bacau – Roman (44 km), tariful va urca de la 6,8 lei la 7 lei.

La trenurile InterRegio, pretul platit pentru un bilet la clasa a II-a va fi majorat pe ruta Bacau – Bucuresti de la 70,6 la 77,7 lei, pe ruta Bacau – Suceava de la 42,7 lei la 47 lei.
Preturile in cazul trenurilor InterRegio includ si tariful de rezervare loc (3,3 lei in prezent, respectiv 4 lei dupa majorare).

Modificarile prevazute in proiectul de ordin vizeaza tarifele pentru trenurile Regio si IR, preturile pentru biletele Intercity (IC) nefiind reglementate, decizia in cazul celor din urma apartinând exclusiv companiei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ