Programat initial sa intre in vigoare de la 15 iulie, programul de disponibilizari la Posta a fost amânat. Luni ar fi trebuit sa inceapa inmânarea preavizelor celor care urmeaza sa intre in somaj in luna septembrie.

“Proiectul a fost inaintat de CN Posta Româna catre Ministerul Comunicatiilor, care la rândul sau l-a trimis la Guvern. Lucrururile tergiverseaza si de aceea nici planul de preavizare nu a intrat in vigoare”, a explicat Sorin Sova, liderul sindical din cadrul Directiei Judetene de Posta Bacau.

De la Bacau ar urma sa fie disponibilizati 110 angajati de la oficiile urbane, rurale si ghiseele postale. Toti angajatii Postei au fost evaluati si dintre ei au fost deja alesi viitorii someri. Cei mai multi angajati vizati, circa 70 de persoane, sunt oficianti, iar restul sunt factori postali.

Conform contractului colectiv de munca, criteriile de evaluare sunt realizarea obiectivelor de performanta, optiunea salariatului, testarea profesionala, abaterile disciplinare inregistrate. Toti cei concediati vor primi intre 5 si 30 de salarii compensatorii, in functie de vechime. Valoarea unui salariu compensatoriu se stabileste ca medie a salariilor nete incasate in ultimele trei luni de activitate.

Doar 3 oficii postale in municipiul Bacau

Concedierile colective fac parte din planul de redresare a CN Posta Româna, care inregistreaza pierderi financiare imporatante an de an. O alta masura a planului presupune inchiderea mai multor oficii si ghisee urbane si reducerea la jumatate a programului de lucru in ghiseele rurale.

In municipiul Bacau se vor inchide majoritatea oficiilor postale, precum si ghiseele din cartierele CFR si Serbanesti. Vor ramâne functionale trei oficii – 1 (Centru), 8 (Mioritei) si 9 (Bacovia), dar sindicatele au propus sa mai fie lasate deschise doua ghisee.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ