Astăzi, 30 august , de la ora 15.00, are loc o ședință importantă a Consiliului Local Târgu Ocna, prin faptul că pe ordinea de zi figurează alegerea unui nou viceprimar al orașului și validarea unui nou consilier ALDE.

Această situație survine după ce la precedenta ședință a Consiliului Local Târgu Ocna, care a avut loc la 26 iulie, Neculai Drăgănuță, viceprimarul în funcție, a făcut un anunț-șoc.

El a informat membrii Consiliului Local că a fost anunțat că nu mai deține această funcție în urma depunerii unei cereri de demisie, pe care a scris-o în luna iunie în anul 2016, la solicitarea conducerii Filialei ALDE Târgu Ocna.

Această solicitare a venit după aflarea rezultatelor alegerilor locale din iunie 2016, înainte de momentul validării lui Neculai Drăgănuță ca și consilier local, el fiind ales ulterior în funcția de viceprimar al orașului Târgu Ocna.

„Consider că mi-am îndeplinit sarcinile de partid pe lista căruia am candidat și nu este utilă demisia mea din funcția de viceprimar”, a declarat Neculai Drăgănuță arătând că „nu este voință liberă și neviciată cu privire la această demisie”.

El a cerut Prefecturii Bacău să considere nulă această demisie, între timp având și alt domiciliu și o nouă carte de identitate ce nu mai corespund cu cele menționate în cererea scrisă în iunie 2016.

În cadrul ședinței Consiliului Local din ziua de 26 iulie, după ce a arătat retragerea sprijinului politic al partidului pentru viceprimarul în funcție, C. Nuțu, președintele Filialei ALDE Târgu Ocna a menționat că „Neculai Drăgănuță are toate căile de atac a acestei decizii, pe care le poate folosi.”

Acesta a mai spus că în timp ce Neculai Drăgănuță a contestat la Secția II civilă și de contencios administrativ și fiscal Ordinul Prefecturii Bacău ce arată că nu mai îndeplinește funcția de viceprimar al orașului Târgu Ocna (asupra căruia instanța încă nu s-a pronunțat), consilierii locali de aici vor alege un nou viceprimar.

Pentru această funcție a orașului se anunță o luptă deschisă, fiecare formațiune politică reprezentată în Consiliul Local Târgu Ocna putând propune câte un candidat.

Alte articole