Apropiatul an scolar ii va intâmpina pe elevii din Zapodia, comuna Traian, cu o scoala modernizata din fonduri europene nerambursabile si din resurse bugetare locale. Astfel, autoritatile au anuntat incheierea unei investitii de 75.000 euro realizata la cladirea Scolii primare Zapodia, fondurile nerambursabile in valoare de 33.900 euro fiind asigurate printr-un proiect finantat pe Masura 322 prin intermediul GAL Colinele Tutovei.

La aceasta suma, s-au adaugat si contributiile neeligibile de 41.406 euro suportate de comuna Traian. Proiectul a constat in extinderea cladirii Scolii primare Zapodia, în vederea realizarii unui grup sanitar. Astfel, au fost amenajate spatii si incaperi cu urmatoarele destinatii: grup sanitar fete, grup sanitar baieti, grup sanitar persoane cu dizabilitati, grup sanitar cadre didactice, corp centrala termica cu combustibil solid.

Pentru asigurarea utilitatilor, a fost executat un put forat si un bazin vidanjabil. „Suntem foarte multumiti de cum a decurs conlucrarea cu GAL Colinele Tutovei si cu constructorul. Acum, ne dorim sa mai avem si alte proiecte, mai ales ca, in comuna, sunt foarte multe de facut. Ne dorim asfalt, apa si canal la Zapodia, iar la Scoala veche de la Traian vrem sa punem o centrala, sa schimbam usile si tâmplaria, astfel incât sa nu mai avem probleme iarna”, a declarat Sorin Ghergheluca, primarul comunei Traian.

In comuna Traian, învatamântul beneficiaza de patru scoli elementare, o scoala gimnaziala, trei gradinite si doua biblioteci, dintre care una în incinta Scolii Coordonatoare Traian, iar cealalta în imediata apropiere a Primariei. La Zapodia, se afla singurul obiectiv din comuna Traian inclus în lista monumentelor istorice din judetul Bacau, respectiv situl arheologic unde s-au gasit urmele unei asezari neolitice apartinând culturii Cucuteni.Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE