A inceput a III-a editie a Scolii Francofone de Vara Bacau, ce se va desfasura pâna pe 26 iulie la Colegiul National “Dimitrie Cantemir ” din Onesti. In afara celor 65 de elevi din Onesti, Tg.Ocna, Focsani, participa si 15 studenti de la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacau.

Cursurile celei de a III-a editii vor fi animate de 11 studenti de la HELmo/ESAS Liege (Belgia), de un student de la Universitatea din Lviv (Ucraina), de profesoara Claire Walthery, Liege, si de profesorul Damien Message de la Sorbonne 3.

Mobilitatea studentilor si profesorilor de la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacau, sustinuta prin programul Erasmus, precum si legaturile strânse cu AUF (Agence Universitaire de la Francophonie), au facilitat constituirea acestei echipe.

PUBLICITATE

Programul va cuprinde, pe lânga activitatile desfasurate jocuri didactice, exercitii de conversatie pornind de la documente audio-vizuale, ba chiar sportive si un atelier de teatru animat de studenti belgieni in colaborare cu studentii trupei de teatru francofon “De quoi s’agit-il?” a Universitatii “Vasile Alecsandri” din Bacau, coordonati de conf.univ.dr. Emilia Munteanu, de la Facultatea de Litere.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ