18 aprilie 2024
Actualitate„Săptămâna Altfel” la Școala Gimnazială „Spiru Haret”

„Săptămâna Altfel” la Școala Gimnazială „Spiru Haret”

Școala Altfel, săptămână denumită generic Să știi mai multe, să fii mai bun, se defășoară în aceste zile în mai multe unități de învățământ, printre care și la Școala Gimnazială „Spiru Haret” Bacău. O săptămână așteptată cu interes de elevi, pregătită, în fiecare an, de cadrele didactice în acord cu dorințele exprimate de cei mici, dar și cu consultarea părinților, pentru organizarea de activități antrenante, ancorate în sfera nonformală a educației.

Astfel, la Școala „Spiru Haret”, Săptămâna Altfel a început cu un program organizat împreună cu Pompierii, o simulare în caz de cutremur, dar și cu mai multe activități demonstrative cu jandarmi și meciuri de fotbal între clase, iar azi s-a mers la Ateneu, la un concert educativ.

„Pentru ziua de miercuri, avem organizată o excursie tematică, pe Valea Trotușului, dar vom vizita și stațiunea Slănic Moldova și Salina Tg.Ocna, joi va fi și o prezentare a ofertelor educaționale a liceelor, a tehnicilor de prim ajutor și o vizionare de film, iar pentru vineri sunt organizate activități religioase.



Oricum, în toate clasele vor fi și altfel de activități proprii, de dezvoltare a abilităților practice, vizite, jocuri și concursuri, drumeții, plimbări în natură, prin intermediul cărora elevii își îmbogățesc cunoștințele și au posibilitatea de a învăța și alte lucruri într-o ambianță atractivă”, ne-a declarat prof. Gabriela Veliche, director adjunct.

O parte dintre elevii școlii vor efectua și picturi pe linguri de lemn, alții vor participa la spectacole, la proiectul „ABC-ul emoțiilor”, iar micii matematicieni se vor întrece în concursul „Gazeta Matematică Junior”.

„Cei mici îndrăgesc poate cel mai mult «Școala Altfel» întrucât pentru ei înseamnă, în primul rând, învățare prin joc, mai multă mișcare, posibilitatea de a vizita diverse obiective din orizontul local și, nu în ultimul rând, o oportunitate de a descoperi că tot ceea ce se învață la școală își are corespondent sau aplicații în lumea reală”, ne-a explicat și prof. Costel Cutur, consilierul educativ al școlii.

Rezultatele tuturor acestor activități vor fi ulterior prezentate la clasă și la orele de dirigenție, sub formă de rapoarte și fotografii din timpul desfășurării lor, pentru a oferi un feed-back pertinent și concret, ce va ajuta în proiectarea altor activități în viitor.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri