Școala Altfel „Să știi mai multe, să fii mai bun!”, care a avut loc săptămâna trecută în Școala Gimnazială Letea Veche, sub coordonarea profesorului director Mihaela Custură, dar și a prof. Ioana-Alexandra Sion, prof. Mihaela Țăranu, cons.educativ prof. înv. primar Dorina Ciudin, s-au derulat mai multe activități cu elevii.

Printre acestea a fost și o întâlnire cu reprezentantul RoRec, Bogdan Pleșca, și a reprezentantului Agenției de Protecție a Mediului Bacău, Maria Ionoș, în urma căreia cei mici au învățat mai multe despre reciclare și poluare sub deviza „Nu vrem să poluăm, vrem să reciclăm!”. Asociația Română pentru Reciclare – RoRec este o organizație non-profit, fondată de 11 dintre cei mai cunoscuți fabricanți europeni de aparatură electrocasnică prezenți pe piața din România.

Practic, RoRec preia responsabilitatea producătorilor de echipamente electrice și electronice și gestionează toate activitățile necesare colectării, tratării și reciclării deșeurilor de echipamente electrice și electronice, în conformitate cu legislația europeană în domeniu, printr-o campanie derulată în mai multe locații.

În comuna Letea Veche, această campanie s-a bucurat de un real succes, atât în rândul elevilor, care și-au exprimat entuziasmul și dorința de a participa la astfel de activități „altfel”, dar și în rândul părinților și al locuitorilor comunei Letea Veche, care s-au arătat deschiși și dornici de a colabora cu școala. Campania de reciclare s-a desfășurat în trei etape: în luna octombrie a anului 2017, a avut loc prima etapă, în care școala a fost înscrisă în cadrul programului național de educație de mediu „Patrula de Reciclare”, a doua etapă a campaniei a constat în întâlnirea dintre elevi și membrii Asociației RoRec, unde au aflat informații importante despre tot ce înseamnă reciclare, despre importanța responsabilizării populației asupra acestui subiect, despre mediatizarea acestei campanii de reciclare, iar punerea în aplicare a acestor idei inovatoare a constituit a treia etapă a activității. În acest context, au realizat un banner cu sloganul

„Planeta este în pericol!!! Reciclează!!!”, au ieșit apoi în stradă pentru a trage un semnal de alarmă în rândul locuitorilor comunei din care fac parte, au scandat diferite slogane cu scopul de a face cunoscută importanța campaniei de reciclare, au împărțit flyere din poartă în poartă și au convins oamenii să renunțe la deșeurile electrice și electronice pe care aceștia le aveau depozitate în gospodărie.

Alte articole