Atunci când vizitezi Salina Târgu Ocna este aproape imposibil sa ratezi magazinul si depozitul de sare din apropiere. Multora dintre turisti li s-a intâmplat sa plece din acest loc cu o punga de sare sau cu un bulgare de sare, dar cred ca putini au inteles la ce folosesc brichetele de sare aflate la vânzare. “Cine vrea sa aiba in apartament un aer salin, poate cumpara aceste brichete la pretul modic de 2 lei. Cei care au testat acasa brichetele de sare s-au reintors la noi si au devenit clienti fideli, spunând ca a dat roade acest experiment”, spune vânzatoarea magazinului.

Pe usa depozitului aflat la parterul magazinului destinat turistilor, lista de preturi arata ca o punga de 1 kg de sare marunta iodata costa 0,5 lei, brichetele de sare se vând cu 2 lei bucata, bulgarii de sare se dau cu 0,50/kg, sarea recristalizata iodata se vinde la cutie sau la punga de 1 kg si costa 1,5 lei, iar cine doreste sa cumpere o cantitate mai mare de sare marunta neiodata, ambalata in pungi de 1 kg sau reambalata in saci de 25 kg, trebuie sa plateasca 11 lei/sac. Printre turistii interesati de listele de preturi am intâlnit multi copii.

“Suntem in excursie, iar la plecare vreau sa cumpar o bricheta de sare sa-i duc mamei, in loc de suvenir. Mi se pare interesata ideea salinizarii aerului din camerei si vreau sa incerc si eu”, spune Ioana Cojocaru, excursionista. Se intâmpla adesea ca turistii veniti cu autoturismul la salina sa cumpere cantitati mai mari de sare pentru ca odata cu inceperea toamnei o vor folosi la conserve. “Eu cumpar de aici sare de ani de zile si am incredere ca este de calitate. In plus, când ajung in zona pentru tratament, iau sare pentru toate neamurile”, declara Iulian Macovei, turist. Salina Târgu Ocna este situata in perimetrul orasului Târgu Ocna din judetul Bacau, iar accesul spre acest obiectiv turistic se face de pe DN12A.

PUBLICITATE

Principalul domeniu de activitate al salinei il constituie extractia, prepararea si comercializarea sarii. Turistii care ajung in zona pot cumpara sare sub forma unor produse variate. Pe lânga exploatare, Salina Târgu Ocna desfasoara si servicii de turism in moderna baza de agrement amplasata in mina Trotus, la 240 metri adâncime. Turistii aleg acest loc pentru tratarea afectiunilor respiratorii, relaxare si miscare intr-un mediu salin, insa, totodata pot vizita muzeul sarii si se pot reculege la Biserica “Sfânta Varvara”, aflata in salina.

Un bilet de intrare in Salina Tg.Ocna pentru adulti costa 20 de lei, iar pentru copii tariful este de 10 lei. Biletele se iau de la casa de bilete de la intrarea in zona salinei, apoi turistii sunt indrumati spre autobuzele care fac curse in interiorul minei. Autobuzele vin si pleaca din 15 in 15 minute, in functie de numarul de vizitatori. Salina este deschisa zilnic de la ora 10.00, pâna la ora 17.00.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Am fost de curand la Tg Ocna la Salina. Drumul pana la Salina Tg Ocna este foarte rau, nu sa reabilitat de 30 ani. In Salina peretii din sare sunt murdari cu praf. Peretii nu se curata, nu se aspira. Nu se curata pe jos. Cand vin copii multi cu excursii, tot praful se ridica in atmosfera. Daca Salina o recomandati pentru sanatate, relaxare, te poti relaxa in zgomot infernal de copii? Biletele de intrare la 20 lei, sunt scumpe, ce faceti voi de la Salina pentru 20 lei pe pacient? Faceti investitii in salina, drumul? Casa de bilete se afla intr-un magazin, un bolnav cu baston, trebuie sa urce 25 de trepte, nu are scara rulanta or sa fie la parter. Si la coborare-urcare catre autobusul care face transferul in salina, sunt 28 de trepte. Aveti idee cum urca o persoana care are o pareza si merge in baston? Raul din zona Salinei este murdar, plin de gunoaie.
    In curtea saline sunt multi cainii, care de multe ori sunt agresivi, adunatii de acolo.
    Salina Tg Ocna daca are un director, sa ia la cunostinta.

  2. Am fost la Salina pe 17.07.2016.? Ceea ce spune Florina nu este adevărat. ?Intradevar casa de bilete este sus și trebuie să urci niste trepte. Ca să cobori spre autobuze trebuie să cobori trepte.? Nu sunt câini vagabonzi.? În Salină când intrați , intrați pe un drum de sare care este cu denivelări.? Este normal sa fie așa pt. că este drum făcut prin forare. În interiorul salinei copiii, adulții se plimba , se joacă, sau se relaxează la șezlonguri în liniste unde se fac aerosoli, dar Florina nu cred că a ajuns acolo.? În mină este doar praf de sare. Unde ai pomenit praf la o adâncime de 240m???? Dacă un bătrân vrea să vină să ia bilete, sau o persoană in cărucior, sunt convins că nu vine neînsoțit de cineva.Deci poate să cumpere bilet de intrare în mină . Dar așa le place unora să ridicularizeze Romania, sau pe unde merg ei. Eu vă propun să mergeți și nu veți regreta. Iar tu Florina să mergi acolo unde ai benzi rulante, unde mașinile de conduc fără șoferi unde nu este praf deloc…???

  3. De acord cu Florina referitor la dificultatile pe care o persoana in varsta cu baston le are cand urca -coboara treptele catra autobuz. Autobuzele sunt f. aglomerate la anumite ora – cel putin asa mi s-a intamplat mie. Ca sa nu mai zic ca drumul din soseaua principala pina la parcarea de la salina este infiorator. e asa de muuuuulti ani de zile. Pretul biletelor nu se prea justifica.

LĂSAȚI UN MESAJ